4 Bitcoin ETF’s uitgesteld: SEC beslist in november en december

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de uitspraak over vier verschillende Bitcoin ETF’s met 45 dagen verlengd.

Het gaat om de volgende ETF’s: Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust en Kryptoin Bitcoin ETF. De deadline wordt verschoven naar respectievelijk 21 november, 8 december, 11 december en 24 december.

Meer tijd nodig

In een officieel statement legt de Amerikaanse financiële waakhond uit meer tijd nodig te hebben om deze aanvragen te beoordelen. Of zoals de SEC het verwoordt:

‘De Commissie is van mening dat het passend is een langere periode vast te stellen waarbinnen zij actie kan ondernemen met betrekking tot de voorgestelde regelwijziging, zodat zij voldoende tijd heeft om de voorgestelde regelwijziging en eventuele opmerkingen te bestuderen.’

In november dan eindelijk een bitcoin ETF?

Eerder schreven we al dat de kans aanwezig is dat er pas in november een voorstel voor een bitcoin ETF wordt goedgekeurd door de SEC. Al in augustus liet Eric Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg, weten dat november een realistische maand is voor een definitieve uitspraak over een bitcoin ETF.

Wat is een bitcoin ETF?

Een bitcoin ETF is een beleggingsproduct dat de bitcoin koers volgt, beleggers kunnen dan profiteren van koersbewegingen zonder daadwerkelijk zelf bitcoin te hoeven beheren. Het beheer is dan in handen van vermogensbeheerders die de ETF aanbieden.

Dit is voornamelijk interessant voor financiële instellingen, institutionele beleggers en particuliere beleggers die zonder technische kennis eenvoudig in bitcoin willen handelen.

Daar komt bij dat een bitcoin ETF volledig wordt gereguleerd, en dat zorgt voor vertrouwen onder beleggers. Het goedkeuren van een bitcoin ETF kan daarom zorgen voor een nieuwe instroom aan beleggers die het om die reden voorheen niet aandurfden om te investeren in bitcoin.

Amerika zou niet het eerste land zijn met een bitcoin ETF, die eer is voorbehouden aan Canada. Het Canadese Purpose Bitcoin ETF beheert bijvoorbeeld al bijna 22.000 bitcoin voor haar klanten.

Maar een Amerikaanse bitcoin ETF heeft waarschijnlijk veel meer impact, vanwege de grootte van de markt. Eerder schreven we dat de Amerikaanse markt factor 26 groter is dan de Canadese markt. We zijn benieuwd wat de impact op de bitcoin koers gaat zijn, wanneer een bitcoin ETF wordt goedgekeurd.

The post 4 Bitcoin ETF’s uitgesteld: SEC beslist in november en december appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo