39% van financieel adviseurs verwacht Bitcoin ETF in 2024

Als we de geruchten mogen geloven krijgen we binnen nu en vijf dagen de felbegeerde Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Maar daar lijkt een groot deel van de financieel adviseurs in Amerika niet in te geloven. Uit onderzoek van Bitwise blijkt dat slechts 39 procent van de financieel adviseurs in 2024 de Spot Bitcoin ETF verwachten.

Dit is bullish voor Bitcoin

Volgens Dylan LeClair is deze ontwikkeling bullish voor Bitcoin. Waarom? Dit betekent in feite dat de Spot Bitcoin ETF nog niet in de Bitcoin koers verwerkt zit. 88 procent van de financieel adviseurs geeft aan te wachten met het kopen van Bitcoin totdat de Spot ETF op de markt is.

Slechts 19 procent geeft aan dat ze momenteel al Bitcoin kunnen kopen voor hun cliënten. Het zou fantastisch zijn als deze data van Bitwise klopt.

Overigens moet daarbij vermeld worden dat Bitwise voor het onderzoek slechts 437 financieel adviseurs ondervraagde. Maar het blijft interessant dat slechts 39 procent aangeeft een Spot Bitcoin ETF te verwachten in 2024, terwijl de experts van Bloomberg een kans van 90 procent zien dat we voor 10 januari al het goede nieuws krijgen.

Verder is het interessant dat 88 procent van de adviseurs aangeeft interesse te hebben in het kopen van Bitcoin NADAT de Spot Bitcoin ETF op de markt komt.

Waarom is de Spot Bitcoin ETF zo belangrijk?

Een Spot Bitcoin ETF is waarschijnlijk zo belangrijk voor financieel adviseurs omdat het ze van een stukje zekerheid voorziet. Voor hen symboliseert de goedkeuring van de SEC de legitimatie van Bitcoin als financiële asset van wereldformaat.

Nu is er voor hen blijkbaar nog teveel onzekerheid over de toekomst van de digitale munt. Zo heerst er mogelijk nog altijd de angst dat er een algeheel verbod zou kunnen komen, zoals we dat in 2021 in China zagen.

Dat 88 procent overweegt te investeren na de Spot Bitcoin ETF is bullish, omdat 98 procent van de adviseurs die momenteel al Bitcoin koopt voor hun klanten aangeeft dat ze van plan zijn om meer te kopen.

Zodra ze eenmaal begonnen zijn met kopen, blijft er over het algemeen kapitaal richting Bitcoin stromen. Zo is het in theorie mogelijk dat het jaar 2024 een hele mooie wordt voor Bitcoin.

All Dutch and English crypto news!

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Lido adds support for 1inch as withdrawal aggregator

Lido has announced support for 1inch as a withdrawals aggregator. 1inch will allow ETH stakes to skip the withdrawal queues with instant swaps between staked Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo