1,9 miljard dollar CoinSwitch Kuber nu de grootste crypto unicorn van India

India beschikt nu over twee crypto unicorns nadat CoinDCX deze status na haar serie C ronde in augustus bereikte

CoinSwitch Kuber, één van India’s grootste crypto-uitwisselingen, heeft in een nieuwe financieringsronde meer dan 260 miljoen dollar opgehaald om zo de grootste crypto unicorn van het land te worden.

In een kennisgeving die op woensdag werd gedaan, meldde de uitwisseling dat de serie C financieringsronde het op een waardering van 1,9 miljard dollar heeft gebracht. De in Bengaluru gevestigde crypto-uitwisseling, die in 2017 werd opgericht, heeft nu zelfs een hogere waardering dan CoinDCX, de eerste crypto eenhoorn van India.

India’s tweede unicorn

CoinSwitch voegt zich bij CoinDCX als de crypto eenhoorns van India, waarbij de laatste in augustus de waardering van een miljard dollar bereikte. Dit was nadat de uitwisseling in een serie C financieringsronde 90 miljoen dollar van investeerders had opgehaald, waarbij al deze fondsen CoinDCX een waardering van 1,1 miljard dollar opleverde.

De unicorn status van CoinSwitch en CoinDCX getuigt van de snelle groei van de cryptosector in India, ook al blijft een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving op deze crypto serviceproviders van invloed. De regering overweegt naar verluidt ook een crypto-belasting, die op consumenten en providers in het grotere ecosysteem van digitale activa gericht is.

Andreessen Horowitz en Coinbase Ventures hebben de financieringsronde van CoinSwitch Kuber geleid, met daarin de deelname van diverse bestaande investeerders, waaronder Paradigm, Sequoia Capital, Tiger Capital en Ribbit Capital.

Meer klanten en nieuwe diensten

CoinSwitch, dat voorheen als een uitwisseling-aggregator opereerde, betrad in juni 2020 officieel de Indiase crypto-uitwisseling omgeving.

De diensten zijn het afgelopen jaar snel gegroeid en het platform heeft nu al meer dan 10 miljoen klanten bereikt. Volgens de uitwisseling zal de nieuwe investering meehelpen haar bereik uit te breiden, aangezien het ernaar uitziet dat ze hier nog eens 50 miljoen gebruikers aan toe zullen voegen.

Het bedrijf is verder van plan de fondsen te gebruiken om haar productaanbod uit te breiden, om zo nieuwe investeringskansen mogelijk te maken. Nieuwe cryptoproducten die de uitwisseling van plan is te introduceren, zijn onder meer uitlenen en staken, om haar klanten zo te assisteren gebruik te maken van de groeiende wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi).

The post 1,9 miljard dollar CoinSwitch Kuber nu de grootste crypto unicorn van India appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo