17 duizend mensen bundelen hun Ethereum om Amerikaanse grondwet te kopen, Banksy verkocht voor 3100 ETH

Gisteren zijn twee Banksy-schilderijen voor iets minder dan 3100 ether geveild, dit komt neer op ongeveer 11,16 miljoen euro. De veiling werd georganiseerd door het Brits-Amerikaanse veilinghuis Sotheby’s. Daarnaast bundelden 17 duizend mensen hun ethers om de Amerikaanse grondwet te kopen.

Banksy blijft populair

De twee schilderijen, ‘Love is in the Air’ en ‘Trolley Hunters,’ werden respectievelijk verkocht voor 1696 en 1397 ETH. Het veilinghuis accepteert cryptobetalingen sinds mei 2021, maar dit is de eerste keer dat crypto echt centraal staat in het biedproces.

Tijdens dezelfde veilingavond werd ook een exemplaar van de Amerikaanse grondwet te koop aangeboden. Hier zijn nog maar 13 exemplaren van, en dit document is in de VS van historisch belang. Dat vond ook de crypto-gemeenschap.

Grote crowdfunding

Een groep van 17 duizend mensen heeft geld bij elkaar gelegd via een DAO (decentraal verkiezingsorgaan), ze zamelden 11.600 ethers in. Tegen de huidige ethereum koers is dat 41,76 miljoen euro. Hiermee wonnen ze net niet, want het exemplaar werd verkocht voor 38,1 miljoen euro. Nog nooit is er zoveel betaald voor gedrukte tekst.

Nu denk je misschien, waarom heeft een lager bod gewonnen? De DAO had niet genoeg fondsen in reserve om het document te onderhouden en te verzorgen. En had je echt verwacht dat een DAO goed zou omgaan met dit document?

Nicolas Cage

Het is en blijft de crypto-wereld, en vrijwel alles is een grap. Ook het meebieden op dit document begon als een grap, zie bijvoorbeeld de Twitter-profielfoto van de DAO. Het toont Nicolas Cage met de Amerikaanse grondwet in de film National Treasure.

Het afgelopen jaar zie je dit steeds meer, veilinghuizen zoals Sotheby’s en Christie’s hebben cryptocurrency’s en in het bijzonder non-fungible tokens (NFT’s) helemaal ontdekt.

NFT’s nemen kunstwereld over

De bekendste veiling van een NFT is natuurlijk die van Beeple. Zijn digitale kunstwerk ‘5000 days’ leverde bijna 70 miljoen euro op. Andere spraakmakende verkopen zijn de broncode van het World Wide Web als een NFT, die werd verkocht voor 5 miljoen. CryptoPunks en BoredApes hebben ook miljoenen opgeleverd.

Sotheby’s zal ook een veiling organiseren in de virtuele ruimte van Decentraland en zijn eigen NFT-marktplaats lanceren genaamd Sotheby’s Metaverse. Het is van plan om live veilingen te organiseren binnen de virtuele ruimte van het metaverse.

The post 17 duizend mensen bundelen hun Ethereum om Amerikaanse grondwet te kopen, Banksy verkocht voor 3100 ETH appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo