17 duizend mensen bundelen hun Ethereum om Amerikaanse grondwet te kopen, Banksy verkocht voor 3100 ETH

Gisteren zijn twee Banksy-schilderijen voor iets minder dan 3100 ether geveild, dit komt neer op ongeveer 11,16 miljoen euro. De veiling werd georganiseerd door het Brits-Amerikaanse veilinghuis Sotheby’s. Daarnaast bundelden 17 duizend mensen hun ethers om de Amerikaanse grondwet te kopen.

Banksy blijft populair

De twee schilderijen, ‘Love is in the Air’ en ‘Trolley Hunters,’ werden respectievelijk verkocht voor 1696 en 1397 ETH. Het veilinghuis accepteert cryptobetalingen sinds mei 2021, maar dit is de eerste keer dat crypto echt centraal staat in het biedproces.

Tijdens dezelfde veilingavond werd ook een exemplaar van de Amerikaanse grondwet te koop aangeboden. Hier zijn nog maar 13 exemplaren van, en dit document is in de VS van historisch belang. Dat vond ook de crypto-gemeenschap.

Grote crowdfunding

Een groep van 17 duizend mensen heeft geld bij elkaar gelegd via een DAO (decentraal verkiezingsorgaan), ze zamelden 11.600 ethers in. Tegen de huidige ethereum koers is dat 41,76 miljoen euro. Hiermee wonnen ze net niet, want het exemplaar werd verkocht voor 38,1 miljoen euro. Nog nooit is er zoveel betaald voor gedrukte tekst.

Nu denk je misschien, waarom heeft een lager bod gewonnen? De DAO had niet genoeg fondsen in reserve om het document te onderhouden en te verzorgen. En had je echt verwacht dat een DAO goed zou omgaan met dit document?

Nicolas Cage

Het is en blijft de crypto-wereld, en vrijwel alles is een grap. Ook het meebieden op dit document begon als een grap, zie bijvoorbeeld de Twitter-profielfoto van de DAO. Het toont Nicolas Cage met de Amerikaanse grondwet in de film National Treasure.

Het afgelopen jaar zie je dit steeds meer, veilinghuizen zoals Sotheby’s en Christie’s hebben cryptocurrency’s en in het bijzonder non-fungible tokens (NFT’s) helemaal ontdekt.

NFT’s nemen kunstwereld over

De bekendste veiling van een NFT is natuurlijk die van Beeple. Zijn digitale kunstwerk ‘5000 days’ leverde bijna 70 miljoen euro op. Andere spraakmakende verkopen zijn de broncode van het World Wide Web als een NFT, die werd verkocht voor 5 miljoen. CryptoPunks en BoredApes hebben ook miljoenen opgeleverd.

Sotheby’s zal ook een veiling organiseren in de virtuele ruimte van Decentraland en zijn eigen NFT-marktplaats lanceren genaamd Sotheby’s Metaverse. Het is van plan om live veilingen te organiseren binnen de virtuele ruimte van het metaverse.

The post 17 duizend mensen bundelen hun Ethereum om Amerikaanse grondwet te kopen, Banksy verkocht voor 3100 ETH appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Bitcoin dominance threatens ‘likely top’ despite BTC price eyeing $45K

Bitcoin analysis suggests that all may not be well for BTC price strength as altcoins make their move. Markets News Join us on social networks Bitcoin (BTC) risks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo