10.000 bitcoin van je opa en oma als je weet te ontsnappen uit deze escape room in Beiroet

Stel: jouw grootouders hebben 10.000 bitcoin maar zijn net komen te overlijden. Helaas hebben ze geen private keys vermeld in hun testament, maar wel veel hints achtergelaten over hoe je deze kan krijgen. Dat is het thema van een nieuwe escape room in Beiroet, de hoofdstad van Libanon.

Helaas, je krijgt niet echt 10.000 bitcoin als je ontsnapt, maar wel een leuke herinnering en een foto op Instagram.

Ontsnap aan het systeem

Beirut heeft ’s werelds eerste escape room met bitcoin als thema, de titel is Bitcoin: Escape the System. Een groep Libanese Bitcoin-fans genaamd “Bitcoin du Liban” ging de uitdaging aan en wist de snelste ontsnappingstijd tot nu toe te behalen.

Said Nassar, de eigenaar van de escape room, deelde een reeks tweets waarin hij zegt dat hij geïnspireerd was om de attractie te openen om Libanezen kennis te laten maken met bitcoin en de acceptatie van digitale valuta in het land te vergroten. Nassar gaf een hint over het thema van de escape room, waarbij deelnemers de rol spelen van de kleinkinderen van een onlangs overleden bitcoin-HODLER.

Wallet met 10.000 bitcoin

Nassar ging verder en zei dat de grootvader aanwijzingen achterliet voor het vinden van de toegang tot de wallet met 10.000 bitcoin. Spelers hebben tot 60 minuten om de 24 woorden te vinden die toegang geven tot de digitale schatkist en te ontsnappen uit de escape room. Hij onthulde ook dat de grootvader “veel verrassingen en spannende dingen” had opgezet, naast educatieve raadsels over het belang van bitcoin.

Kennis over bitcoin helpt

Sooly Kobayashi, een moderator bij Bitcoin du Liban, vertelde Cointelegraph dat op één na alle leden van hun groep nog nooit eerder een escape room hadden gespeeld en dat ze de puzzels benaderden “zonder te vertrouwen op onze bitcoin-kennis”.

Ze hadden echter een klein voordeel ten opzichte van degenen die nieuw zijn en bitcoin helemaal niet kennen. De thema’s van de escape-game draaien om fiat-geld, de blockchain, SHA-256 (het hashing-algoritme) en het zelf bewaren van bitcoin.

Leer meer over bitcoin

Sooly noemde de escape room een voorbeeld van een “creatieve benadering” van de Libanese Bitcoin-gemeenschap voor Bitcoin-educatie en groeiende acceptatie.

“En met een geschiedenis vol instabiliteit, heeft de Libanese bevolking het druk met overleven tijdens economische onrust. Daarom had het bitcoin-onderwijs een creatieve, moderne aanpak nodig.”

Said Nassar, de oprichter, zegt dat vooralsnog slechts een paar bitcoiners de escape room hebben gespeeld. Hij zegt dat de escape room positief wordt beoordeeld door spelers die vrijwel geen kennis hebben van bitcoin.

“Niemand speelt deze escape room zonder bitcoin te leren kennen.”

Libanese pond gedaald met 92%

In 2020 schreven we veel over Libanon, het land ging destijds gebukt onder hoge inflatie en banken werden gesloten waardoor burgers niet meer bij hun geld konden. De waarde van hun munt halveerde binnen een paar weken, en toen kwam daar ook nog de lockdown door Corona bij.

Een devaluerende nationale munt is niet alleen slecht voor de financiële markten, maar het vernietigt uiteindelijk de rijkdom en welvaart van een heel land. Destijds schreven we dat bitcoin de oplossing is juist voor dit soort situaties en helaas blijft dat advies relevant.

Steve Hanke deelde vorige maand onderstaande grafiek, waarin hij laat zien dat de vrije val van de Libanese pond nog steeds niet gestopt is. Sinds 1 januari 2020 is de waarde met 92% afgenomen ten opzichte van de dollar.

Als banken sluiten waardoor je niet meer bij je geld kan, en de nationale munt blijft dalen, dan valt het alleen maar te prijzen dat er op een creatieve manier uitleg wordt gegeven over bitcoin.

All Dutch and English crypto news!

Cardano price: Analyst explains ADA price outlook over coming weeks

Cardano (ADA) is trading near $0.53, just about in the green on Thursday evening as the crypto market looks to hold onto yesterday's gains. The ADA/USD...

Maven 11 launches $30M lending pool on Maple as borrowers turn to DeFi

Netherlands-based crypto investment firm Maven 11 has launched its third lending pool on Maple Finance, giving borrowers access to liquidity amid the bear market. The $30...

Cross-chains in the crosshairs: Hacks call for better defense mechanisms

2022 has been a lucrative year for hackers preying on the nascent Web3 and decentralized finance (DeFi) spaces, with more than $2 billion worth of...

Is it foolish to expect a massive Ethereum price surge pre-and-post Merge?

Ether's (ETH) impressive 85% gain in the past thirty days will have surprised even the most bullish investors and it makes the $800 range seen...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo