Ethereum

Ethereum is na bitcoin de grootste en bekendste cryptomunt. Het maakt gebruik van de blockchain technologie die door Satoshi Nakamoto is bedacht. Ondanks de gelijkenissen tussen Ethereum en bitcoin verschillen ze ook enorm van elkaar.

Wat die gelijkenissen en verschillen zijn beschrijven we hieronder

Alles over Ethereum

  • Wat is Ethereum?
  • Wat is het verschil tussen Ethereum en Ether?
  • Hoe werkt Ethereum?
  • Wat kan je met ether?
  • Hoe kom je aan ether?
  • Samenvattend
Ethereum

Wat is Ethereum?

Bitcoin staat bekend om het overbrengen van digitale waarde van persoon naar persoon. Ethereum doet dit anders. Ethereum netwerk is een soort ruggengraat van een nieuw internet. Het zal de basislaag moeten vormen waar decentrale applicaties (DAPPPS) en smart contracts op gelanceerd kunnen worden.

Vergeleken met de huidige internet applicaties zijn Dapps veiliger, bieden meer privacy en zijn niet te censureren.Om een contract als smart of DAPP te kunnen bouwen moet je wel kennis hebben van programmeren. De programmeertaal die Ethereum heeft ontwikkeld heet Solidity. Met dit programma moet het eenvoudiger worden om DAPPS en smart contracts te programmeren.

Wat is het verschil tussen Ethereum en Ether?

Ethereum en Ether worden vaak verward en door elkaar gehaald. Op zich maakt dit niet uit, want cryptomunt bezitters weten waar je het over hebt als je dergelijke termen gebruikt. Er is wel degelijk een verschil.

Ethereum is de benaming voor het gehele netwerk. Op het netwerk hoort een token thuis die een bepaalde waarde vertegenwoordigd. Dit om betalingen onderling mogelijk te maken. Ook miners moeten een beloning kunnen verdienen voor het gedane werk. De tokens met een waarde op het netwerk heten Ethers.

Ethers zijn betaal eenheden op het netwerk en vormen daarmee een essentieel onderdeel van het geheel. Als er gesproken word over het kopen van Ethereum koop je dus eigenijk Ethers.

Hoe werkt Ethereum?

Ethereum en Bitcoin zijn beide een open source blockchain protocol.De broncodes van beide projecten zijn openbaar voor iedereen en dus ook te controleren. De werking van het protocol is grotendeels gelijk aan dat van Bitcoin.

Net als bij Bitcoin houden alle nodes in het netwerk een complete transactie geschiedenis bij. De chains staan beide open om veranderingen en aanpassingen te doen en applicaties op te lanceren.

Bitcoin en Ethereum maken beide gebruik van proof of work consensus algoritme. Ethereum wil overstappen op proof of stake. Dit zou energie moeten besparen.

Wat kan je met Ethereum?

Ethereum als betaalmiddel
Ethers hebben een waarde dus logischerwijs kan hiermee betaald worden. Dit kan bij vele webshops en er zijn organisaties die het als donatie accepteren.

Snelle transacties wereldwijd
Net als bij andere crypto munten kun je met Ethereum razendsnel waarde overboeken van persoon tot persoon. En dat zonder tussenkomst van een derde partij als een bank. Het enige wat je nodig hebt is een wallet en natuurijk het ontvangstadres van de ontvangende partij 

Gebruiken als investering
Investeren in cryptocurrencies is een investering in de toekomst. Logisch dat steeds meer mensen zich hier aan wagen.Let wel op dat de koersen zeer volatiel kunnen zijn. En dus erg schommelen. Beleg dus altijd met geld wat je kunt missen.

Direct Ethereum kopen: