Groen weekend voor Bitcoin en altcoins, koersen nu in het rood

05-07-2021 Het was een mooi weekend voor de crypto koersen. In tegenstelling tot wat de laatste maanden eigenlijk het beeld was in het weekend bleven de koersen dit weekend stijgen en zagen we dat Bitcoin opnieuw de weerstand wist te breken van $35000. Het schoot zelfs door tot $35900 middernacht maar daarna begon de koers wat af te vlakken. Zo kunnen we aan de start van de nieuwe week helaas geen vervolg geven aan het positief weekend voor Bitcoin. De koers ligt nu iets boven de $34300.

Ook de altcoins lieten groene cijfers noteren dit weekend. Zij gingen uiteraard mee met Bitcoin omhoog en moeten nu ook logischerwijs een stapje terug doen nu de koers van Bitcoin weer is gezakt. Zo tikte Ethereum net niet de $2400 dollar aan maar met een huidige koers die ongeveer 100 dollar lager ligt valt de schade nog mee.

Wellicht dat we de komende dagen opnieuw de weg omhoog kunnen vinden. Grotere stijgingen of dalingen die in het weekend plaatsvinden zijn over het algemeen sowieso minder sterk omdat er met minder volume grotere schommelingen kunnen plaatsvinden in de prijs, dus hopelijk kunnen we deze week met meer volume wel een positieve uitbraak forceren.