Ethereum logo

Ethereum koelt iets af, Dogecoin richting de $0,70

05-05-2021 Ethereum lijkt voorlopig echt even zijn plafond te hebben bereikt. De koers leek gisteren al even te consolideren nadat het een nieuw record wist te noteren, maar kwam daarna nog even sterk terug om het record te verstevigen. De nieuwe all time high voor Ethereum staat nu op $3524 dollar. Momenteel is de koers wat afgevlakt rond de $3250 dollar.

Dogecoin daarentegen lijkt nog niet uitgeraasd. Het vond gisteren enige weerstand op weg naar de 50 dollarcent maar eenmaal doorbroken schoot de koers richting de 60 dollarcent. Daarna corrigeerde de koers tot net boven de 50 dollarcent om vervolgens weer te stijgen tot de 69 dollarcent. Of ook Dogecoin daarmee voorlopig haar plafond heeft bereikt of dat het nog verder omhoog gaat valt lastig te zeggen, de koers laat vaker grote schommelbewegingen zien maar dat er een grote correctie op de loer ligt moge duidelijk zijn.

Ook Ethereum Classic laat een explosieve stijging zien. De koers steeg in 24 uur ruim 50 procent naar $83,75. Op week basis laat het zelfs een groei van meer dan 140 procent zien. Uiteraard is de enorme groei vooral te danken aan Ethereum waarop Ethereum Classic meelift. Ook hier ligt een correctie op de loer.

Opvallende is dat er binnen de top 50 van de crypto buiten bovengenoemde nog een aantal coins sterk presteren, maar dat het over algemeen rode cijfers zijn. Litecoin, Chainlink, EOS, Dash en Zcash steken er met flinke groei bovenuit met koersstijgingen variërend tussen de 9 en 21 procent (Chainlink).