Geld verdienen met crypto

Uiteraard is het geen garantie dat wanneer je geld investeert in crypto dat dit altijd winstgevend is. Informeer zelf altijd goed in welke coin(s) je wilt investeren en besteed alleen geld dat je kunt missen. Probeer jezelf niet te laten leiden door emoties en neem op tijd je winsten. Desondanks kan het zeker een winstgevende investering zijn waarbij je een flink rendement kunt behalen. Er zijn verschillende manieren hoe dit zou kunnen en we bespreken hier 3 vormen namelijk Hodl, Staken en Traden.

Hodl

Een term die je ongetwijfeld weleens voorbij hebt zien komen in je speurtocht naar alles wat met crypto te maken heeft. Hodl (Hold On for Dear Life) oftewel “aanhouden voor een goed leven”. Kortom je koopt een munt en dit laat je voor lange tijd staan. Mocht het in de toekomst mooi in waarde gestegen zijn, dan kun je er voor kiezen om je munt(en) of een deel ervan te verkopen. Het veiligste is om je coin(s) op een crypto wallet op te slaan zodat je jouw cryptomunten altijd in eigen beheer hebt en niet afhankelijk bent van een exchange.

Wat is een crypto wallet?

Een cryptocurrency-portemonnee is een apparaat, fysiek medium, programma of een service die de openbare en / of priv├ęsleutels voor cryptocurrency-transacties opslaat. Je verzend je crypto dan van de exchange waar je jouw crypto hebt gekocht naar een wallet (software of hardware) en bewaard deze in de wallet. Bijna elke crpyotmunt heeft een eigen wallet. Vaak zijn dit apps die je gewoon in de Itunes store of Google Play store kunt downloaden alsmede een desktop wallet voor je PC of laptop. Let wel goed op dat je niet zomaar elke crpyto naar 1 en dezelfde wallet kunt sturen. Je moet van te voren goed kijken welke coin(s) je naar welke wallet verstuurd. Zo kun je dus bijvoorbeeld geen Ethereum versturen naar een Theta wallet. Bij hardware wallets kun je vaak wel meerdere verschillende coins naar dezelfde wallet sturen, maar controleer van te voren goed wat mogelijk is. De meest bekende hardware wallets zijn die van Ledger.

Proof of Stake (Staken)

Een term die je vast en zeker ook weleens voorbij hebt zien komen is het begrip “Staken”. Wat is Staken precies en hoe kun je daar rendement uit behalen.

Staking houdt het vasthouden van cryptovaluta in een cryptowallet in voor het ondersteunen van de werking van een blockchainnetwerk. In essentie bestaat het uit het vergrendelen van cryptovaluta in ruil voor het ontvangen van beloningen. Je kunt het vergelijken met geld op je spaarekening zetten waar je dan rente over krijgt. Wanneer je jouw coins weer over zet naar een exchange toe om te verhandelen dan stopt uiteraard ook het staking proces, hetzelfde als met geld van je spaarrekening halen waar je dan ook geen rente meer over krijgt.

Traden

Met traden verhandel je jouw coins op een exchange. Je koopt deze dan in tegen een bepaalde prijs met als doelstelling om deze tegen een hogere prijs te verkopen. Dit kun je 24/7 doen. Om zekerheid in te bouwen kun je een stop-loss inschakelen want uiteraard is het geen garantie dat jouw coin ook gaat stijgen. Met een stop-loss dan beperk je het verlies op de trade.