Table of Contents
Wat is Fantom?
Het bedrijf achter Fantom is de Fantom Foundation. Zij bouwen aan een platform dat snelle, schaalbare en gedistribueerde DAG-gebaseerde registers bevat. Deze registers maken gebruik van aBFT-principes. Hiermee willen ze de consensus bereiken. Daarnaast maken ze ook een nieuwe compiler. Deze moet een virtuele machine kunnen verifiëren om smart contracts uit te mogen voeren. Zo maakt Fantom het dus mogelijk om smart contracts te gebruiken binnen DAG-gebaseerde systemen. Ze gebruiken hiervoor het Lachesis-protocool. Nodes hoeven nu dus niets meer te weten van het bestaan van andere nodes binnen het netwerk. Ze kunnen dus gewoon aan de slag, wat bijdraagt aan een hogere schaalbaarheid van het netwerk. Als we kijken naar de missie van Fantom is deze als volgt: ervoor zorgen dat er betere compatibiliteit tussen alle transactiesystemen is. Met de DAG-technologie gebeurd dit al.
Daarnaast werkt men aan een uiterst betrouwbare infrastructuur. Deze infrastructuur maakt transacties en gegevensuitwisseling in real time mogelijk. Het project heeft ook als doel om een nieuwe verifieerbare compiler en virtuele machine te ontwikkelen om automatisch te verifiëren of een node betrouwbaar genoeg is om smart contracts te maken en te beheren. Concurrenten van Fantom zijn: IOTA, NANO en Ethereum. Zij bieden ook oplossingen waarbij smart contracts betrokken zijn.
Wie hebben Fantom bedacht?
In totaal zijn er 11 kopstukken betrokken bij Fantom. De oprichter is Dr. Ahn Byung Ik. Hij is afgestudeerd in computerwetenschappen aan de Yonsei University. Daarnaast is hij voorzitter van de Korea Foodtech Association en ook medeoprichter van het voedseltechnologieplatform SikSin. Naast Dr. Ahn Byung Ik is de directeur van Fantom de heer David Richardson. Hij is voormalig CEO van Mid-Ocean Consulting Ltd en de voorzitter van Oceanic Bank and Trust. Verder bestaat het team uit:
Â
Andre Cronje (technisch adviseur)
Fred Pucci (juridisch adviseur)
Micheal Kong (directeur en CIO)
Micheal Chen (CMO)
Asthon Hettiarachi (Head of Innovation)
David Freuden (partnerschappen)
Aleksander Kampa (technisch adviseur)
Samuel Marks (ontwikkelingsconsulent)
Bariq Sikandari (senior consultant)
Functie van de FTM coin en hoeveel zijn er in totaal?
De cryptomunt achter het Fantom project heet de FTM-coin. Er zijn er 2.5 miljard in omloop (april 2021).
Het totale aanbod ligt op 3.2 miljard. Het grootste gedeelte van de tokens zijn dus al in omloop.
Je kunt deze coin krijgen in zowel ECR-20 als in BEP2.
Functies van het FTM-token:
– Weddenschappen plaatsen
– Netwerkbeveiliging in ruil voor blokbeloningen en transacties
– Transactiekosten betalen
– Stemmen op blockchain voorstellen
De verdeling van het fonds:
Â
– 24% voor marketingÂ
– 16% voor de teamleden
– 19% voor onderzoek en ontwikkelingÂ
– 1% voor audit software
– 3% voor wettelijke en juridische doeleindenÂ
– 37% voor bedrijfsontwikkelingÂ
Koers Fantom en FTM kopen
Fantom (FTM) is op verschillende exchanges te kopen. Wij adviseren hierin Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse exchanges en tevens de goedkoopste. Direct FTM kopen, dat kun je hieronder doen. Je wordt direct doorgelinkt naar de website van Bitvavo.