Solana’s DEX kondigt releasedatum voor JUP token aan

De gedecentraliseerde exchange aggregator Jupiter, die gebouwd is op Solana, heeft bevestigd dat zijn governance-token, JUP, op 31 januari zal worden gelanceerd. Het project zal in de eerste fase bijna één miljoen crypto-wallets voorzien van een airdrop van het token.

Jupiter bereidt zich voor op de lancering van governance-token

Jupiter, de gedecentraliseerde exchange aggregator op het Solana-netwerk, heeft aangekondigd dat zijn governance-token, JUP, op 31 januari wordt gelanceerd. In de eerste fase van de lancering zal het project bijna één miljoen crypto-wallets voorzien van een airdrop van het token.

Tijd voor platformtesten en een memecoin

Als onderdeel van de voorbereidingen voor de lancering, zal Jupiter’s pseudonieme oprichter, Meow, vandaag een testlancering uitvoeren met “mockJUP.” Daarnaast staat er volgende week een memecoin-lancering gepland op het platform, uitgevoerd door een derde partij. Meow voegde eraan toe dat dit een echte memecoin zal zijn, maar niet afkomstig van Jupiter of Meow zelf.

Plannen voor een werk- en visiegroep

Het project heeft ook plannen om een werk- en visiegroep op te starten en het definitieve Jupiter whitepaper af te ronden voorafgaand aan de tokenlancering.

Jupiter kondigde voor het eerst zijn retrospectieve airdrop-plannen aan in november, als beloning voor vroege gebruikers. De airdrop-allocatiewebsite ging live op 1 december.

Het project zal in totaal vier miljard tokens, oftewel 40% van de totale voorraad van 10 miljard Jupiter-tokens, uitdelen aan gebruikers in vier fasen. Toekomstige airdrop-rondes zullen nieuwe gebruikers belonen.

Eerste fase van de airdrop

De eerste fase zal één miljard Jupiter-tokens uitdelen aan 955.000 in aanmerking komende gebruikers die tegen de peildatum van 2 november een minimum van $1.000 aan swap-volume op het protocol hebben gegenereerd. Er zijn verschillende beloningsniveaus op basis van het handelsvolume van elke gebruiker.

Jupiter’s indrukwekkende prestaties

Jupiter is momenteel de grootste DEX-aggregator op Solana op basis van handelsvolume, met meer dan $16 miljard aan handelsvolume in december. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van ongeveer $4 miljard in november en $1 miljard in oktober.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to return at least $1.1B to Earn customers in settlement with NYDFS

Gemini said that 97% of the assets should be recoverable within two months and the remaining asset balance within the next 12 months. News Own this piece...

Nigerian central bank head criticizes Binance, execs reportedly arrested

Crypto exchanges have been suspected of destabilizing the Nigerian naira fiat, but the country’s top central banker said Binance moved billions from unidentified users in...

Bitcoiner wants to plant the orange flag on top of Everest

Dadvan Yousuf said he planned to “hoist the Bitcoin flag at the top of the world” to highlight the “global disparity in access to financial...

From zombie to unicorn: VCs discuss startup turnaround at Web Summit Qatar

The key to avoiding startup stagnation is agility, according to Golden Gate Ventures’ Michael Lints and Plus Venture Capital’s Zainab Al Sharif. News Own this piece of...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo