Juridische zaken in crypto verboden voor Biden’s communicatiedirecteur

Een openbaar financieel rapport onthulde afgelopen vrijdag dat voormalig adviseur en communicatiedirecteur van president Joe Biden, Ben LaBolt, voormalige klanten had uit de cryptosector. Hier maakten onder meer Uniswap en Andressen Horowitz deel van uit. Bloomberg Law meldt dat de president LaBolt heeft verboden om zaken te behandelen die verband houden met crypto- of technologiebedrijven.

Uitsluiting deelname juridische zaken

Hoewel LaBolt wel advies mag geven over crypto-regulering, wordt hij uitgesloten op diverse vlakken. Bijvoorbeeld van deelname aan juridische zaken, onderzoeken of contracten waarbij cryptocurrency of technologiebedrijven betrokken zijn die hij eerder heeft vertegenwoordigd.

LaBolt bezit tussen 50.000 en 100.000 dollar aan Bitcoin en zal adviseren over de aanpak van de president bij het reguleren van cryptocurrency en sociale media-bedrijven. De beperkingen van LaBolt vallen in lijn met de ethische regels die worden gevolgd door andere senior medewerkers van het Witte Huis. Het uitvoerend bevel over digitale activa van president Biden werd ondertekend op 9 maart. Het betrekt zestien hoge ambtenaren en begint met het opstellen van een uitgebreide reeks rapporten die moeten worden ingediend met tussenpozen van negentig dagen tot meer dan een jaar na de publicatie van het uitvoeringsbevel.

Crypto Senator Cynthia Loomis uit Wyoming toonde zich positief over het uitvoeringsbesluit en zei dat het geweldig was om te zien dat de regering Biden steeds meer belangstelling krijgt voor digitale activa. Ari Redborn, hoofd juridische en overheidszaken voor het op blockchain gebaseerde inlichtingenbedrijf TRM Labs, was echter minder optimistisch over de toon van het besluit.

Het is belangrijk voor overheidsinstanties om ervoor te zorgen dat er geen belangenconflicten zijn bij de behandeling van zaken. Dit zodat beslissingen onpartijdig en transparant blijven. Het verbod van LaBolt om zaken te behandelen die verband houden met crypto- of technologiebedrijven waarmee hij eerder heeft samengewerkt, zou voor vertrouwen zorgen in de integriteit van de regelgevende instanties.

All Dutch and English crypto news!

Crypto exchange TrigonX latest to emerge from the FTX rubble

TrigonX is back from the dead after it went into receivership in December, due in part to its $13 million exposure to bankrupt crypto exchange...

Optimism set to unlock $587M worth of OP tokens, will investors unload?

More than 386 million OP tokens are scheduled to be unlocked on May 31, more than doubling the total circulating supply.

Crypto firms jockey for Hong Kong licenses ahead of June 1 retail opening

Hong Kong’s retail trading regime is days away from going live and crypto exchanges are keen to make entry into the region.

Deal to avoid US debt default nixes proposed 30% crypto mining tax, says Ohio lawmaker

According to Representative Warren Davidson, legislation to address the U.S. debt ceiling blocks “proposed taxes,” including a 30% tax on electricity used by crypto miners.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo