Jay-Z en Jack Dorsey stellen team samen voor ₿-fonds van 500 bitcoin

Twitter-oprichter en CEO van Block Jack Dorsey heeft vier nieuwe bestuursleden gekozen en aangekondigd voor zijn bitcoin developmentfonds. Dit fonds heeft hij onder andere opgezet met de bekende Amerikaanse rapper Jay-Z.

Afrika en India

Het fonds wordt ₿trust genoemd en de twee kondigden eerder aan dat ze hier 500 bitcoin voor willen verzamelen. Deze coins zijn een schenking om de ontwikkeling van Bitcoin te financieren, maar ook om educatieve doeleinden te vervullen. De focus van het fonds ligt in eerste instantie op Afrika en India.

Vier sterke kandidaten

Toen Dorsey in februari het plan voor een blind trust onthulde, zei Dorsey dat hij drie bestuursleden nodig had. Hiervoor had hij een Google Forms document gedeeld.  Vandaag noemde hij er vier: Carla Kirk-Cohen, Abubakar Nur Khalil, Obi Nwosu en Ojoma Ochai.

Alle vier hebben ze gewerkt aan het promoten van bitcoin in verschillende delen van Afrika. Dorsey zei dat een team de vier ontwikkelaars heeft geselecteerd uit een pool van 7.000 aanvragers.

‘Ze zullen nu werken aan het definiëren van de werkingsprincipes terwijl ze nadenken over hoe ze de 500 bitcoin het beste kunnen gebruiken voor verdere ontwikkelingsdoeleinden,’ aldus de tweet van Dorsey.

Van vierkant naar vierkant

Dorsey is al heel lang een voorstander van Bitcoin en heeft de cryptocurrency toegevoegd aan de balans van zijn betalingsbedrijf Block. Het bedrijf veranderde eerder deze maand van naam, Block heette eerder Square. De reden? Om bitcoin nog meer te promoten, bovendien heeft Block een doorlopend subsidieprogramma om de ontwikkeling van bitcoin-technologie te financieren.

Afrika kan verschil maken

Met de donatie van 500 bitcoin, lijkt Dorsey zijn belofte uit 2019 in te lossen. Hij maakte toen een lange reis door Afrika en raakte helemaal geïnspireerd door het continent. Dorsey bezocht onder andere Ghana, Nigeria en Ethiopië en woonde daar bitcoin meetups bij.

Volgens Dorsey kan Afrika de spil voor bitcoin worden.

The post Jay-Z en Jack Dorsey stellen team samen voor ₿-fonds van 500 bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Crypto.com teams up with BTG Pactual for BTG Dol stablecoin listing

Crypto.com partners with BTG Pactual to list BTG Dol stablecoin in Latam. The collaboration aims to bridge traditional banking with the crypto market. BTG Dol is to...

Is het nu tijd voor memecoins? Dogecoin (DOGE) schiet omhoog

Dogecoin (DOGE) heeft een opmerkelijke waardestijging doorgemaakt, met een indrukwekkende toename van 29% in de afgelopen 24 uur. Momenteel handelend op €0,11, plaatst deze stijging...

Hong Kong ends license application drive for crypto exchanges

All crypto exchanges and trading platforms that have failed to file for license applications with the regulator by Feb. 29 must wind up their business...

SEC opposes Terraform’s $166M Dentons retainer amid legal battle

SEC legal battle with Terraform Labs over TerraUSD collapse continues to unfold. Funds allegedly diverted from investors and creditors to an “opaque slush fund” for lawyers. Terraform...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo