Jay-Z en Jack Dorsey stellen team samen voor ₿-fonds van 500 bitcoin

Twitter-oprichter en CEO van Block Jack Dorsey heeft vier nieuwe bestuursleden gekozen en aangekondigd voor zijn bitcoin developmentfonds. Dit fonds heeft hij onder andere opgezet met de bekende Amerikaanse rapper Jay-Z.

Afrika en India

Het fonds wordt ₿trust genoemd en de twee kondigden eerder aan dat ze hier 500 bitcoin voor willen verzamelen. Deze coins zijn een schenking om de ontwikkeling van Bitcoin te financieren, maar ook om educatieve doeleinden te vervullen. De focus van het fonds ligt in eerste instantie op Afrika en India.

Vier sterke kandidaten

Toen Dorsey in februari het plan voor een blind trust onthulde, zei Dorsey dat hij drie bestuursleden nodig had. Hiervoor had hij een Google Forms document gedeeld.  Vandaag noemde hij er vier: Carla Kirk-Cohen, Abubakar Nur Khalil, Obi Nwosu en Ojoma Ochai.

Alle vier hebben ze gewerkt aan het promoten van bitcoin in verschillende delen van Afrika. Dorsey zei dat een team de vier ontwikkelaars heeft geselecteerd uit een pool van 7.000 aanvragers.

‘Ze zullen nu werken aan het definiëren van de werkingsprincipes terwijl ze nadenken over hoe ze de 500 bitcoin het beste kunnen gebruiken voor verdere ontwikkelingsdoeleinden,’ aldus de tweet van Dorsey.

Van vierkant naar vierkant

Dorsey is al heel lang een voorstander van Bitcoin en heeft de cryptocurrency toegevoegd aan de balans van zijn betalingsbedrijf Block. Het bedrijf veranderde eerder deze maand van naam, Block heette eerder Square. De reden? Om bitcoin nog meer te promoten, bovendien heeft Block een doorlopend subsidieprogramma om de ontwikkeling van bitcoin-technologie te financieren.

Afrika kan verschil maken

Met de donatie van 500 bitcoin, lijkt Dorsey zijn belofte uit 2019 in te lossen. Hij maakte toen een lange reis door Afrika en raakte helemaal geïnspireerd door het continent. Dorsey bezocht onder andere Ghana, Nigeria en Ethiopië en woonde daar bitcoin meetups bij.

Volgens Dorsey kan Afrika de spil voor bitcoin worden.

The post Jay-Z en Jack Dorsey stellen team samen voor ₿-fonds van 500 bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo