Gaat de belofte ‘grootste belastingverlaging’ van Trump impact hebben op crypto?

Voormalig president Donald Trump heeft onlangs zijn steun aan de crypto-industrie uitgesproken en tegelijkertijd zijn politieke tegenstander, Joe Biden, beschuldigd van vijandigheid tegenover de sector. Trump heeft nu aangekondigd dat hij grote belastingverlagingen zal doorvoeren als hij wordt herkozen.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Belasting op crypto

Trump’s campagnevoorstel omvat een verlaging van het maximale tarief voor de vermogenswinstbelasting tot 15%, wat in lijn is met de standaard Republikeinse benadering. Dit zou betekenen dat crypto-handelaren en investeerders mogelijk lagere kapitaalwinstbelastingen zouden betalen.

Onduidelijkheid voor crypto-investeerders

Hoewel Trump’s belastingplan gunstig lijkt voor crypto, blijft er onduidelijkheid bestaan voor crypto-investeerders en handelaren. Het vorige belastingvoorstel van Trump, dat in december 2018 werd ondertekend, adresseerde digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum niet direct. Dit leidde tot verwarring over de toepassing van de kapitaalwinstbelasting op crypto.

Impact op crypto-investeringen

Sommige juridische experts geloven dat kapitaalwinstbelastingen nog steeds van toepassing kunnen zijn op crypto-activa, ondanks het gebrek aan duidelijke richtlijnen in de wetgeving. Dit zou betekenen dat Trump’s voorgestelde belastingverlagingen de last voor crypto-handelaren kunnen verlichten.

Trump’s houding ten opzichte van crypto

Trump heeft zijn standpunt ten aanzien van crypto geleidelijk gewijzigd, van het bestempelen van Bitcoin als een ‘scam’ tot het omarmen van digitale activa. Hij heeft zelfs zijn eigen NFT-collectie gelanceerd en staat nu open voor het accepteren van crypto-bijdragen aan zijn campagne.

Conclusie

Terwijl Trump’s belastingplan hoop biedt op verlichting voor crypto-investeerders, blijft de juridische en fiscale omgeving voor digitale activa onzeker. Niettemin suggereert Trump’s positieve houding ten opzichte van crypto dat de sector mogelijk gunstiger regelgeving kan verwachten onder een herkozen Trump-administratie.

All Dutch and English crypto news!

Memecoin team connected to GCR hack, reveals ZachXBT

According to the on-chain sleuth, CAT memecoin creators hacked crypto influencer GCR to manipulate some coin prices.

Nomura Holdings, GMO Group form stablecoin research partnership in Japan

Nomura Holdings and the GMO Internet Group are exploring ways to bring new stablecoin offerings to the Japanese market.

Notcoin price soars after beating Bitcoin in vote post NOT Airdrop launch

Notcoin price surges 33.42%, reaching $0.006884 after community votes favor it over Bitcoin. New NOT airdrop and earning missions boost user engagement and investment interest. Notcoin (NOT)...

Bots, airdrops push Ronin to No.2 blockchain for daily users — Not Pixels fans

Ronin network jumped to second place for daily active users after Pixels launched — but data suggests bots and airdrops are a big factor.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo