Extreme koersdaling Bitcoin was ‘normaal’ volgens analisten

De Bitcoin koers klapte gisteren plotseling met 7 procent omlaag, waarmee de markt voor een totaal van 100 miljard dollar aan vermogen verloor. Als we de onderstaande tweet van CrediBULL Crypto mogen geloven, dan was deze “uitwassing” nodig omdat de markt oververhit raakte.

Kan Bitcoin nu dan weer verder stijgen of moeten we oppassen?

Optimisme onder gokkers veroorzaakte correctie Bitcoin

De correctie van Bitcoin was volgens CrediBULL Crypto vooral te danken aan mensen die op de derivatenmarkt spelen met geleend geld. “De funding was eigenlijk alweer bijna terug op het normale niveau op het moment van de koerscorrectie van Bitcoin”, aldus CrediBULL Crypto.

Dat betekent dat de activiteit van gokkers op de derivatenmarkt al aan een daling bezig was. Meestal is dat een signaal dat er een grote uitwassing aan zit te komen en de markt stelde wat dat betreft niet teleur.

De koersdaling van Bitcoin van gisteren was op zijn minst spectaculair en spraakmakend te noemen.

Volgens de data van CoinGlass zag de markt voor bijna 700 miljoen dollar aan liquidaties over de afgelopen 24 uur. Ongeveer 85 procent daarvan betroffen long-posities, van mensen die met geleend geld hadden ingezet op verdere stijgingen van Bitcoin.

Een andere reden voor de koersdaling van Bitcoin?

Anderen roepen dat de daling van Bitcoin niets met de derivatenmarkt te maken had. Er kwam enkele minuten voor de gigantische correctie namelijk een rapport van Matrixport uit, waarin zij claimden dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de Spot Bitcoin ETFs wederom zou afkeuren.

Binnen de industrie blijven de meeste experts er echter van overtuigd dat de goedkeuring komt voor 10 januari 2024.

Zodoende weten we over een paar dagen waar we echt aan toe zijn als het om Bitcoin gaat. Voor nu blijven er dus nog een paar dagen van spanning over.

Als de SEC de Spot Bitcoin ETFs daadwerkelijk afwijst, dan is de kans aanwezig dat Bitcoin aan een nieuwe glijpartij begint, die de koers weleens richting de 30.000 tot 32.000 dollar kan meetrekken. Voor sommigen zal dat een goed moment zijn om bij te kopen.

All Dutch and English crypto news!

Floki DAO outlines proposal to burn 190 billion tokens

New proposal seeks to burn 190 billion FLOKI tokens. Over $11 million worth of FLOKI tokens to be permanently removed if vote passes. Will FLOKI price explode? A...

BEAM And Chiliz (CHZ) Retain Gains Amid Market Correction While NuggetRush Emerges As New Market Sensation

TLDR Investors are impressed with Beam’s February recovery. Chiliz (CHZ) has also jumped to the $0.10 range. NuggetRush (NUGX) has sold nearly 200 million tokens as its presale...

LTO Network makes their Layer-1 blockchain available for the fight against counterfeit goods

Amsterdam, Netherlands, February 29th, 2024, Chainwire Scantrust and LTO Network Partnering for Secure, Transparent items. Scantrust’s innovative Secure QR codes, a well-known and proven tool against counterfeiting,...

Roll1ng Thund3rz Unveils Web3War® v3.0: Pioneering the Future of Gaming with Skill2Earn Dynamics

Singapore, Singapore, February 29th, 2024, Chainwire In a monumental leap forward for the gaming industry, Roll1ng Thund3rz (RTz), the pioneering Web3 gaming company, proudly announces the...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo