Exclusieve bitcoin analyse van The Rational Root: support en resistance

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De bekende analist brengt speciaal voor de BTC Direct leden een uitgebreide kijk op de gedragingen van bitcoin. Dit doet hij onder andere door middel van bitcoin blockchain en cycli analyse.

Een terugblik op de MA’s

Vorige week praatte de Root over de ‘200 daily MA’ en de ‘21 weekly MA’. Dit zijn twee indicatoren die een gemiddelde geven van voorgaande candles. De nummers ervoor, ‘200’ en ’21’ – staan voor het aantal candles. De daily of weekly geeft aan of het dagelijkse of wekelijkse candles betreft.

De ‘MA’ staat voor Moving Average, het gemiddelde waarin de candles zich hebben bewogen. Mocht je hier een beetje in de war raken, dan is het aan te raden om de vorige artikels nog even te checken. (Meld je aan, log in en bekijk zijn laatste grafieken volledig gratis. Nieuwe leden krijgen zelfs 10 euro crypto – zonder addertjes onder het gras – met de vouchercode ROOT.)

In de range

Rational Root geeft aan dat bitcoin in een range zit, maar als hij daar uitbreekt, kunnen we mooie analyses maken over de koers. Tot dan is het afwachten. “De vraag is niet of we uit de range gaan, maar wanneer”, zegt de Rational Root.

De range waar The Root het over heeft, is het gebied tussen deze Moving Averages. In onderstaande grafieken kunnen we zien dat de prijs van bitcoin net boven de 200 day MA hangt; we zitten net boven het gemiddelde van 200 dagen. Vanuit die vorige all time high hebben we op de 200 daily MA een lokale bodem gemaakt (te zien in de roze cirkel).

Daar kwam de prijs tegen de 21 weekly MA (chart te zien op het BTC Direct platform), maar botste daar tegenaan om vervolgens weer omlaag te komen en in de range te blijven. “We zitten nu tussen die niveaus in”, zegt The Root. “De prijs is nog niet door de 21 weekly heen gegaan, dus dat fungeert op dit moment als een belangrijke resistance.” Een uitbraak van één van de twee MA’s kan veel zeggen, maar laat waarschijnlijk een tijdje op zich laten wachten door de onzekerheid waar bitcoin zich momenteel in verkeert.”

“Er zijn nog andere redenen waarom het moeilijk is om uit te schieten boven de 21 weekly MA, deze valt namelijk samen met nog andere belangrijke barrières. Dit betreft de 1T market cap en een zeer belangrijke on-chain indicator genaamd STH cost basis”, vertelt de bekende analist. Hierover meer op de website van BTC Direct.

Verder lezen?

Wil jij de andere drie charts ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct! Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto. (Zonder addertjes!)


Lees hier!

The post Exclusieve bitcoin analyse van The Rational Root: support en resistance appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

a16z snubs crypto, Mango Markets exploiter found guilty and Worldcoin launches blockchain network: Hodler’s Digest, April 14-20

Top Stories This Week Grayscale spot Bitcoin ETF ‘halves’ before BTC halving Major Bitcoin investor Grayscale Investments saw its spot BTC exchange-traded fund (ETF) holdings drop 50%...

4 crypto underdogs that could be ready to shine in the bull run

TLDR The Ethena (ENA) price is predicted to bounce back above $1.50. The Celestia (TIA) token is predicted to rise again and trade above $15. Experts predict that...

Analyse: Bitcoin koers beweegt nauwelijks na halving, blijft dit zo?

Bitcoin heeft vannacht de halving gehad. Dit betekent dat het aantal Bitcoin dat in omloop komt, vannacht gehalveerd werd. Dit heeft op de langere termijn...

Bitcoin transactiekosten bereiken voor het eerst de $100, verkoopgolf onderweg? 

Bitcoin (BTC) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, waarvan je je kunt afvragen of dit iets is wat we graag willen vieren. De gemiddelde transactiekosten zijn...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo