Crypto analyse: volgens deze grafieken is Cardano bullish

Cardano maakt op dit moment nog steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten, wat erop wijst dat de opwaartse trend nog intact is. Toch is er nu wel degelijk werk aan de winkel. De koers is sterk gedaald tot onder de 40 cent en heeft nog steeds niet met succes een belangrijke weerstand herwonnen.

Zo blijft de opwaarste trend intact

Zoals ik al noemde, bestaat een opwaarste trend uit hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. Blijven we dit zien, dan kunnen we spreken van een valide bullish trend. Komt de koers echter onder een eerder gemaakt laagtepunt, dan hebben we een probleem.

Op dit moment is het cruciaal voor Cardano om boven het niveau van 30 cent te blijven. Als de koers onder dit niveau zakt, is de opwaartse trend ongeldig en moeten we ons richten op veel lagere niveaus. Daarom is het belangrijk dat de koers in de komende dagen en weken weer momentum krijgt en geleidelijk aan weer omhoog gaat. Een mogelijk nieuw hoogtepunt zou kunnen liggen rond de 50 cent, wat ongeveer 35% hoger is dan de huidige prijs.

Op de korte termijn een kleine correctie niet uitgesloten

Hoewel de prijs van Cardano op termijn de weg kan voortzetten naar boven, kan het zijn dat de koers iets verder daalt voordat dit gebeurt. Dit heeft alles te maken met de 4-uursgrafiek, waar we zien dat de koers onder een opwaarts kanaal is gedaald. Volgens dit patroon kan de prijs nog dalen tot ongeveer 33 cent, wat neerkomt op een daling van ongeveer 7% ten opzichte van de huidige koers.

Cardano zal waarschijnlijk beter presteren dan Ethereum

Ongeacht de toekomstige beweging van Cardano, zal deze cryptomunt beter presteren dan haar concurrent op de tweede plaats. Om de positie van Cardano ten opzichte van Ethereum te bekijken, pakken we de ADA/ETH valuatie erbij. Opvallend genoeg staat de koers momenteel erg laag, wat aangeeft dat Cardano slecht heeft gepresteerd ten opzichte van Ethereum. Historisch gezien kunnen we echter rond deze prijsniveaus een stijging van Cardano verwachten.

Als de koers stijgt, betekent dit dat Cardano beter presteert omdat er dan meer Ethereum nodig is om Cardano te kopen. Een betere prestatie betekent niet per definitie altijd een stijging van de koers, maar kan ook inhouden dat de koers minder hard daalt tijdens een bearish trend.

Het is belangrijk om de ADA/ETH-grafiek in de gaten te houden. Het verliezen van de rode ondersteuningslijn in de bovenstaande grafiek zou zeer negatief kunnen uitpakken voor Cardano. Als de koers daarentegen stijgt, zou dit positief zijn voor Cardano en zou de eerdergenoemde opwaartse trend intact kunnen blijven.

All Dutch and English crypto news!

Je bent nog op tijd, want dit is wanneer Bitcoin echt gaat knallen

Het universum kent veel onbeantwoorde vragen: waar komt het leven vandaan? Waar speelt Xavi Simmons volgend jaar? Ben ik nog op tijd om Bitcoin te...

Is Biden’s controversial Bitcoin mining tax dead or set to rise from the ashes?

Bitcoin (BTC) miners in the United States can breathe a sigh of relief after a proposed tax on crypto mining did not make it into...

Crypto analyse: Bitcoin maakt eerste rode candle van het jaar en vervolgt weg naar beneden

Drie dagen geleden is de maandelijkse candle van Bitcoin gesloten. In deze analyse werpen we een blik op het effect van deze candle op het...

Weekendcolumn: Hoe overtuig je de massa van Bitcoin?

Wat is de beste manier om de massa te overtuigen? Om duidelijk te maken wat voor een impact Bitcoin zal gaan maken! Deze vraag houdt...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo