Crypto analyse: nieuwe jaar begint goed voor Bitcoin koers

Het jaar begint niet slecht voor Bitcoin, maar het begint nog niet bepaald ‘knallend’. De koers staat vandaag bijna 1% in de plus. Als we vorig jaar gaan herhalen kunnen we nog veel meer verwachten, dus de we houden de hoop hoog. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat Bitcoin ervoor?

Deze keer pakken we niet de wekelijkse grafiek, maar de 4-uurs grafiek van BTC erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur. In de afbeelding hieronder zijn twee belangrijke prijslevels te zien die van invloed zijn op de koers. Deze zijn weergegeven als groene zones, en we gaan beginnen met de onderste zone die rond een koers ligt van 37.500 dollar.

We zien dat Bitcoin daar (links in de grafiek) een tijdje weerstand ondervond. Verkopers zagen hun kans schoon om hier wat winst te pakken dat ze in het begin van het jaar hadden behaald. Kopers bleven echter steeds hoger inkopen en duwde uiteindelijk de prijs voorbij dit level. Dit resulteerde in een flinke reactie: Bitcoin steeg binnen no time naar 45.000 dollar.

Dit is de plek van de tweede groene zone. Als Bitcoin hier ooit voorbij komt, zullen we nieuwe hoogtes gaan zien. Tot die tijd blijft dit level de grootste weerstand voor BTC. We willen graag zien dat Bitcoin zich net zo gaat vormen onder de 45.000 dollar als dat het deed met 37.500 dollar. Het maakte daar steeds hogere laagtepunten met gelijke hoogtes, en dit resulteert meestal in een break aan de bovenkant. Het zou dus mooi zijn als dit deze keer ook lukt.

Wat kunnen we verwachten?

Toch kunnen we hier niet compleet van uitgaan. Er is één ding wat dit patroon kan verpesten, en dat is een lager laagtepunt. Bitcoin maakt op dit moment steeds hogere dalen, maar als dat verandert, is het aannemelijk dat de koers even terug kan vallen.

De levels die op dat moment belangrijk worden zijn de rode lijn en de onderste groene zone. De koers hoeft dan niet meteen in een bearish scenario te veranderen (voor de lange termijn), maar het zou beter zijn als BTC de hogere laagtepunten kan vasthouden.

Daarbij moeten we wel opletten dat Bitcoin geen neerwaartse trend ingaat. Dit zou zijn wanneer de koers naast lagere laagtes, ook lagere hoogtes maakt. Dit resulteert meestal in een verdere daling voor langere tijd, en dat scenario willen we natuurlijk niet zien. Het zou daarom dus beter zijn als de koers doorgaat in zijn huidige trend.

All Dutch and English crypto news!

LTO Network makes their Layer-1 blockchain available for the fight against counterfeit goods

Amsterdam, Netherlands, February 29th, 2024, Chainwire Scantrust and LTO Network Partnering for Secure, Transparent items. Scantrust’s innovative Secure QR codes, a well-known and proven tool against counterfeiting,...

Roll1ng Thund3rz Unveils Web3War® v3.0: Pioneering the Future of Gaming with Skill2Earn Dynamics

Singapore, Singapore, February 29th, 2024, Chainwire In a monumental leap forward for the gaming industry, Roll1ng Thund3rz (RTz), the pioneering Web3 gaming company, proudly announces the...

Crypto.com teams up with BTG Pactual for BTG Dol stablecoin listing

Crypto.com partners with BTG Pactual to list BTG Dol stablecoin in Latam. The collaboration aims to bridge traditional banking with the crypto market. BTG Dol is to...

Is het nu tijd voor memecoins? Dogecoin (DOGE) schiet omhoog

Dogecoin (DOGE) heeft een opmerkelijke waardestijging doorgemaakt, met een indrukwekkende toename van 29% in de afgelopen 24 uur. Momenteel handelend op €0,11, plaatst deze stijging...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo