Bitcoiners betalen maar liefst 2,4 miljoen dollar voor halving blok

Vannacht vond de Bitcoin halving plaats, op het moment dat blok 840.000 toegevoegd werd, ging de beloning voor miners omlaag. Bitcoiners wilden maar al te graag onderdeel zijn van dit historische evenement en propte dit blok vol met transacties.

Banner Bitcoin 2 (telephone)

Wie betaalt, bepaalt

Om voorrang te krijgen met jouw transactie, en er dus voor te zorgen dat de miner die het blok vindt jouw transacties hierin meeneemt, moet je betalen. Hoe meer fee je meegeeft aan je transactie, hoe groter de kans dat de miner jou goedgezind is.

In totaal werd er meer dan 2,4 miljoen dollar uitgegeven aan vergoedingen, wat tegen de huidige Bitcoin koers neerkomt op 37,7 Bitcoin.

Miner wint meer dan 40 Bitcoin

De halvering, die vannacht om 02:09 lokale tijd plaatsvond, halveert de beloning die mijnwerkers ontvangen voor het valideren van transacties op het Bitcoin-netwerk. Dit is een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Bitcoin, omdat het de inflatie van de digitale munt helpt beheersen.

Miner wint 40,751 Bitcoin met dit blok

De miner die blok 840.000 vond, kreeg dus nog maar de helft aan blokbeloning: 3,25 in plaats van 6,50. Daartegen over staat dat deze miner ook nog eens 37,7 Bitcoins aan vergoedingen mocht bijschrijven.

Wie betaalt dit allemaal?

De hoge vergoedingen waren het gevolg van fans die racen om zeldzame satoshis op het halveringsblok te schrijven en te etsen. Veel verzamelaars zijn bereid om hoge bedragen te betalen voor unieke satoshis die op belangrijke blokken zijn geschreven. Dit zijn een soort NFT’s op het Bitcoin netwerk, ze hebben de grootte van een speldenprik (100 miljoen satoshis passen in één bitcoin).

Blok 840000 had bovengemiddeld veel transacties

Een groot deel van de activiteit kwam voort uit een nieuwe applicatie op het Bitcoin-netwerk genaamd Runes Protocol. Deze applicatie maakt het mogelijk om inscripties te maken op Bitcoin-blokken, wat verzamelaars gebruiken om unieke kunstwerken en berichten te creëren.

All Dutch and English crypto news!

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Bank of Israel launches “Digital Shekel Challenge” to innovate CBDC payment systems

Bank of Israel has launched “Digital Shekel Challenge” to develop CBDC payment solutions. Participants of the challenge will access a prototype system to create innovative digital...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo