Analyse: XRP koers staat op het punt om door dit prijspunt te zakken

Sinds de koers vorige maand door een belangrijke support zakte, staat het er minder goed voor. XRP is namelijk begonnen met het maken van lagere hoogtes en lagere laagtes. Dit wijst erop dat de trend verder omlaag kan gaan, waarbij de koers waarschijnlijk door 0,50 dollar zal zakken. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat de koers ervoor?

We beginnen deze analyse met de wekelijkse grafiek waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Hierdoor kunnen we ver terug kijken in de koers om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Deze zijn in de afbeelding hieronder weergegeven als grijze zones.

Op dit moment zijn de bovenste zone (0,90 dollar) en de onderste zone (0,30 dollar) minder belangrijk, maar toch goed om even helder te hebben. De koers zit op dit moment het dichtste tegen de middelste zone aan (0,58 dollar), maar helaas wel aan de onderkant. Zoals je kan zien is XRP hier vorige maand onder gedoken.

Sindsdien is de munt bezig met het maken van een neerwaartse trend. XRP wordt op dit moment verhandeld voor een koers van ongeveer 0,50, waarmee het op een belangrijke ondersteuning rust. Dit is namelijk de koers van het vorige laagtepunt.

Mocht de munt hieronder zakken, dan lijkt het daarmee de verdere neerwaartse trend te bevestigen. Dit kan vervolgens zorgen voor een daling voor langere tijd. XRP moet zich hier wel sterk houden, en het liefste beginnen met het maken van hogere hoogte – en laagtepunten.

XRP balanceert op 0,50 dollar

Om dit beter te zien, pakken we er ook even kort de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur, wat zorgt voor een iets duidelijker beeld op de korte termijn. Hier zien we dezelfde (middelste) grijze zone als in de eerste grafiek, evenals de blauwe lijn van het vorige laagtepunt (0,50 dollar).

Hier kunnen we ook een beter beeld krijgen van de huidige neerwaartse trend. Het zou niet gek zijn als XRP hier weer een beetje opveert. Er zijn namelijk al meerdere pogingen gedaan om door deze lijn te zakken, maar zonder succes.

Meestal geldt dat als een support meerdere keren getest is, ook het aantal kopers rond deze plek afneemt. Het kan dus zijn dat XRP deze keer wel zijn ondersteuning verliest. Houd deze prijslevels daarom in de gaten, want een verdere daling zit in een klein hoekje.

Mocht XRP hier opveren, dan is het logisch dat de munt weer een poging gaat doen om de grijze zone te breken. Maar tot die tijd moeten we echt oppassen. Zoals ik al benoemde is de trend nog steeds neerwaarts en het lijkt alsof XRP dit keer wel door deze zone heen gaat zakken.

All Dutch and English crypto news!

Nigerian central bank head criticizes Binance, execs reportedly arrested

Crypto exchanges have been suspected of destabilizing the Nigerian naira fiat, but the country’s top central banker said Binance moved billions from unidentified users in...

Bitcoiner wants to plant the orange flag on top of Everest

Dadvan Yousuf said he planned to “hoist the Bitcoin flag at the top of the world” to highlight the “global disparity in access to financial...

From zombie to unicorn: VCs discuss startup turnaround at Web Summit Qatar

The key to avoiding startup stagnation is agility, according to Golden Gate Ventures’ Michael Lints and Plus Venture Capital’s Zainab Al Sharif. News Own this piece of...

Solana NFTs hit $5B in sales, Greg Solano takes reins at Yuga Labs: Nifty Newsletter

Solana-based nonfungible tokens have reached a new milestone, hitting $5 billion in all-time sales volume in February. Newsletter Own this piece of crypto history Collect this article as...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo