Analyse: Bitcoin weer aangekomen bij belangrijk steunpunt, houdt de koers zich sterk?

Bitcoin is de afgelopen dagen weer met een daling bezig. Dit brengt de munt bij een belangrijke ondersteuning die de koers al vaker liet terugkaatsen. Houdt de munt zich dit keer weer sterk? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

De belangrijkste prijslevels

We beginnen zoals gewoonlijk met de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het verleden. Op deze manier kunnen we de sterkste prijslevels analyseren die belangrijk zijn voor het koersverloop.

Hierboven zijn deze levels aangegeven als groene en rode zone. De groene zone kunnen we op dit moment laten voor wat het is. Deze ligt rond een koers van 47.000 dollar, en het is zeer onwaarschijnlijk dat de munt hier binnenkort naartoe beweegt.

Bitcoin zit – op de lange termijn – namelijk nog steeds in een opwaartse trend. De munt maakt steeds hogere hoogtes en steeds hogere laagtes. Het is alleen de vraag hoe lang dit nog zo doorgaat. Mocht BTC vanuit hier een hoger laagtepunt maken, dan gaat de munt een positieve paar weken tegemoet.

Toch is het goed om te beseffen dat de munt nog een flink stuk kan terugzakken om nog steeds in een opwaartse trend te zitten – en dus nog steeds positief te zijn. Maar we hopen natuurlijk dat de munt dit eerder zal zoen.

Prijs moet hier reageren

BTC zit op dit moment op de rode zone die op dit moment erg belangrijk om niet verder dan 60.000 dollar te zakken. Als de munt hieronder komt, kan het snel naar beneden gaan, maar er is een kans dat de munt zich hier sterk houdt. Dit kunnen we beter analyseren met de dagelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 24 uur staat.

In de afbeelding hierboven zien we dat BTC precies weer tegen de bovenkant van de zone aankwam, voordat het een beweging naar beneden maakte. De koers reageert dus nog steeds goed op dit prijslevel. Het is alleen zaak dat eenzelfde reactie nu aan de onderkant plaatsvindt.

Als BTC vanuit hier naar boven kaatst, is het te verwachten dat de prijs weer boven de rode zone uitkomt (en ook verder in deze richting beweegt). Het tegenovergestelde is echter waar wanneer de onderkant breekt. Als Bitcoin onder de 60.000 dollar komt, verliest het daarmee een belangrijk psychologisch level, samen met de rode ondersteuning. Houdt deze levels en de trend van Bitcoin daarom goed in de gaten.

All Dutch and English crypto news!

Victim who lost $7M in Ethereum re-staking exploit gets funds back

A permit phishing attack appears to have siphoned 1,807 liquid staked Ether from the victim's wallet address.

Bitcoin whitepaper is weer terug na rechtszaak

Bitcoin.org mag de whitepaper achter onze favoriete crypto bitcoin weer online plaatsen. Dit volgt op een Britse rechterlijke uitspraak in maart van dit jaar. In deze...

Analyse: mensen vergissen zich in Cardano (ADA), laat de pump maar komen!

Cardano, de op negen na grootste cryptomunt, heeft de afgelopen weken weinig vooruitgang geboekt, terwijl andere cryptomunten veel betere prestaties laten zien. Dit is frustrerend...

Pepe memecoin hits record high but risks a brutal 40% crash by June

PEPE's ongoing trend mirrors the price behavior that happened before a 40% crash in January.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo