Analyse: Bitcoin kan hier wat weerstand ondervinden

Bitcoin is nagenoeg precies bij het punt aangekomen dat we hebben besproken in mijn vorige analyse. Hierdoor kan de munt op dit moment enige weerstand ondervinden. Toch liggen er kansen om door te stijgen zoals we afgelopen weken van Bitcoin gewend zijn. Wat is daarvoor nodig?

Doel behaald

We gaan eerst naar de maandelijkse grafiek kijken, waar elke candle voor één maand staat. Deze grafiek wordt gebruikt om lange termijn bewegingen te analyseren. Hierin zien we ook de belangrijkste prijslevels (weergegeven in blauw). Momenteel zit Bitcoin tussen de middelste en de bovenste zone.

Daarnaast is er een oranje lijn te zien (+- 23.300 dollar). Deze weerstand bespraken we in de analyse van vorige week. Het is de koers van de maandelijkse ‘close’ van de candle van juli, die door veel traders gezien wordt als een weerstand. Het is daarom belangrijk dat deze lijn heroverd wordt om verder te stijgen.

Mocht Bitcoin een maandelijkse candle boven de blauwe zone én boven de oranje lijn sluiten, dan is het zeer waarschijnlijk dat we binnen no-time een koers van 28.000 dollar kunnen zien. Om hier beter zicht op te krijgen, pakken we even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur.

Hoe nu verder?

In de onderstaande grafiek zien we de dagelijkse candles, de oranje lijn (weerstand), en de middelste blauwe zone (support). Zoals je kan zien heeft de koers eergisteren het target behaald van +-23.000 en bleef de prijs hier vlak onder hangen.

Hoe langer Bitcoin een positie vlak onder de weerstand vasthoudt, hoe aannemelijker het is dat de koers een poging gaat doen om de weerstand te breken. Helaas is er tot die tijd weinig zekerheid voor. De maandelijkse weerstand is één van de belangrijkste en is zojuist uitgespeeld. Hierdoor is het logischer om aan te nemen dat de koers ook richting de middelste zone zal bewegen (naar beneden dus).

Dat laatste is niet per sé slecht voor de koers. Bitcoin moet ook kleine stapjes terug nemen en kan nooit in één rechte lijn naar boven stijgen. Dus mocht de koers wél door de oranje lijn breken, dan kan deze lijn vervolgens – bij een kleine terugval – als support dienen.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Moody’s to build scoring system for stablecoins: Report

Credit rating firm Moody's is allegedly developing a scoring system for stablecoins, with analysis for up to 20 digital assets, Bloomberg reported on Jan. 26 citing unnamed...

ISDA releases standard definitions for digital asset derivatives

The International Swaps and Derivatives Association (ISDA) is working on two papers to address fundamental legal risks in the crypto markets, such as the insolvency...

Here’s why Bitcoin price could correct after the US government resolves the debt limit impasse

For much of 2022, the crypto market focused on the U.S. Federal Reserve's actions. The central bank created a bearish environment for risk-on assets like...

Sens. Warren, Wyden question quality of auditors’ oversight in light of FTX debacle

Two United States senators have taken their questions about the performance of the accounting firms active in the crypto space to a higher power -...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo