Analyse: Bitcoin doet weer poging om boven 67.000 dollar uit te komen

Bitcoin is de afgelopen dagen weer met een opmars bezig. De munt daalde afgelopen week onder de 60.000 dollar, maar inmiddels wordt de munt verhandeld op 66.000 dollar. Hiermee lijkt de munt weer boven een belangrijk prijspunt uit te willen komen. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat BTC ervoor?

We beginnen deze week met een blik op de wekelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 7 dagen, zodat we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Dit is belangrijk om de sterkste prijslevels te analyseren. Ook zien we hier de afgelopen wekelijkse candle.

Het belangrijkste prijslevel is op dit moment de rode zone. Dit prijslevel zorgt op dit moment nog dat er geen wekelijkse candle onder de 60.000 dollar is gesloten. Mocht de munt hier wel ooit onder komen, dan is het te verwachten dat BTC een stuk verder gaat dalen. Maar tot die tijd hoeven we niet negatief te worden.

Dit wordt ook bevestigd door de afgelopen wekelijkse candle. Zoals je kan zien is deze net onder de rode zone bewogen, maar er waren genoeg kopers om de prijs terug omhoog te drijven. De koers staat nu ongeveer 5% hoger dan de afgelopen week.

Koers bijna bij 67.000 dollar

Om te kijken wat de koers nu gaat doen, is het goed om in te zoomen op een kleinere grafiek. Daarom pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij. Hierdoor kunnen we de koers in meer detail zien, net als de prijsactie van de afgelopen tijd.

Zoals je kan zien was de munt uit een ascending triangle (opwaartse driehoek) gevallen. Dit is meestal een positief patroon, aangezien kopers steeds hoger inkopen. Maar het breken van de rode trendlijn – in combinatie met een negatieve test aan de onderkant van deze lijn (zie oranje cirkel) – zorgde voor verdere negatieve prijsactie.

Inmiddels is de munt weer in de rode zone geklommen en lijkt het een poging te willen doen om hier bovenuit te komen. Als dit het geval is, kunnen de munt wellicht weer naar nieuwe hoogtes bewegen. Bitcoin moet daarvoor door de koers van 67.000 dollar heenkomen.

Tot die tijd is het goed om te benoemen dat de bovenkant van deze zone wel eerder voor weerstand heeft gezorgd. Dit kunnen we ook zien in de oranje cirkel. Maar, als de munt hier voorbij beweegt, is de kans op een positief vervolg groter dan een negatief vervolg.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum lacks a ‘simple one-liner’ elevator pitch for boomers — Analysts

While Bitcoin is often marketed as "digital gold," Ethereum hasn't quite found its simple elevator pitch yet, according to crypto analysts.

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo