Amerikaanse centrale bank slaat alarm: ‘We lenen van toekomstige generaties’

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, maakt zich. grote zorgen over de financiële gezondheid van zijn land. “We lenen van toekomstige generaties” en “de schuld-ontwikkeling van de Amerikaanse overheid is onhoudbaar” riep hij tijdens een interview met het programma 60 Minutes.

Wat is de oplossing voor dit probleem?

Het begint erop te lijken dat ook de slimste centrale bankiers ter wereld geen oplossing hebben voor dit schuldenprobleem. Ieder jaar stijgen de schulden van de Amerikaanse overheid verder en verder.

Wat dit problematisch maakt, is dat hierdoor de rentebetalingen op die schulden ook in rap tempo toenemen. Daardoor is Amerika een steeds groter deel van zijn inkomsten uit onder andere belastingen kwijt aan het betalen van de rente op hun schulden.

Amerika leent van toekomstige generaties en moet steeds meer lenen, omdat de economie niet hard genoeg groeit om de schulden bij te benen.

Het komt er simpelweg op neer dat de schulden al heel lang sneller dan groeien dan de economie. Na verloop van tijd moet je dan de keuze maken tussen minder uitgeven (maar dat is politiek gezien onhaalbaar) of inflatie. Het lijkt erop dat ze in Amerika voor inflatie kiezen.

Dit probleem is goed voor Bitcoin

Deze ontwikkeling is goed voor Bitcoin, omdat de digitale munt juist een aantrekkelijke investering is vanwege zijn absolute schaarste. Terwijl de Amerikaanse overheid steeds meer dollars moet “printen” om het hoofd boven water te houden, vluchten steeds meer mensen naar de absolute schaarste van Bitcoin om zich tegen die geldontwaarding te beschermen.

Die vlucht naar schaarste kan de komende jaren weleens in een hogere versnelling gaan, als dit onderwerp vaker wordt aangesneden in de media. Vooralsnog wordt er weinig tot niet gesproken over de schulden, wat het bijzonder maakt dat de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank zich daar nu op deze manier over uitspreekt.

Als dit thema meer aandacht krijgt in de media, dan kan dat weleens hele positieve effecten hebben op de Bitcoin koers.

All Dutch and English crypto news!

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Lido adds support for 1inch as withdrawal aggregator

Lido has announced support for 1inch as a withdrawals aggregator. 1inch will allow ETH stakes to skip the withdrawal queues with instant swaps between staked Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo