Aandeel van de grote Bitcoin whale stijgt meer dan 100% in één maand

Het bedrijf MicroStrategy kocht vorig jaar een gigantisch aantal Bitcoin. Het bedrijf schreef in 2022 meer dan 8.800 Bitcoin bij op de balans, en de aandelen van MicroStrategy stegen meer 100% sinds het nieuwe jaar is begonnen.

De holdings van MicroStrategy

Om precies te zijn, kocht MicroStrategy 8.813 BTC tijdens de bearmarkt van 2022, en leed hierdoor een gigantisch verlies. Het nettoverlies van het bedrijf kwam neer op 250 miljoen, volgens de financiële resultaten die op 2 februari werden gepubliceerd.

Als we naar dit rapport kijken, heeft MicroStrategy in totaal 132.500 BTC op de balans staan. Deze zijn gekocht tegen een gemiddelde prijs van 30.137 dollar. De volledige aankoopprijs van alle Bitcoins komt hierdoor neer op een niet misselijke 3,9 miljard dollar. Hiermee is het bedrijf een van de grootste BTC-holders ter wereld.

Het totale aantal BTC ter wereld is op dit moment ongeveer 453 miljard dollar waard. Dit betekent dus dat MicroStrategy bijna één procent van alle Bitcoins in handen heeft.

Nog steeds blijven aankopen

Andrew Kang, de CFO van het bedrijf, zegt hierover dat hij nog niet van plan is om te stoppen met deze aankopen. De reden daarvoor:

“We kunnen overwegen aanvullende transacties na te streven die kunnen profiteren van de volatiliteit van de Bitcoin-prijzen, of andere marktontwrichtingen die in overeenstemming zijn met onze Bitcoin-strategie voor de lange termijn. (…) Onze bedrijfsstrategie en overtuiging in het verwerven, vasthouden en laten groeien van onze Bitcoin-positie voor de lange termijn blijven ongewijzigd.”

Zijn woorden lijken op die van CFO Phong Le. Hij zei in januari van vorig jaar dat het bedrijf de visie behoudt om Bitcoin te kopen en vast te houden, ongeacht de verwachte marktvolatiliteit. Deze uitspraak werd bevestigd door Michael Saylor, die voorheen CEO van het bedrijf was. Hij deed er alles aan om “door tegenspoed heen te kunnen blijven ‘hodlen'”.

Dit laatste heeft het aandeel van MicroStrategy waarschijnlijk geen windeieren gelegd. De prijs van MicroStrategy’s aandeel is gigantisch gestegen de afgelopen maand; meer dan 100% zelfs. Op dit moment staat de koers hiervan op 292 dollar. Dat is veel meer dan de prijs waarmee het dit jaar begon: 140 dollar. De koers van Bitcoin is in dit tijdsbestek ongeveer 40% gestegen.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

FTX EU launches withdrawal website to pay back European users

The European arm of FTX, FTX EU has launched a website to allow European customers to submit withdrawal requests. It comes nearly five months after the...

Russia talks up prospects of BRICS countries developing new currency

A new world order could be emerging as economic powerhouses increase their efforts to distance themselves from US dollar hegemony. According to reports, a top Russian...

Australian ‘Big Four’ bank ANZ halts cash withdrawals from many branches

ANZ, one of Australia's "Big Four" banks, will cease facilitating withdrawals and deposits from a number of its Australian branches as it looks to push...

‘Biased, deceptive’: Center for AI accuses ChatGPT creator of violating trade laws

The Center for Artificial Intelligence and Digital Policy (CAIDP) has filed a complaint with the United States Federal Trade Commission (FTC) in an attempt to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo