Bitcoin Amsterdam is begonnen!

12 en 13 oktober is Amsterdam dé bitcoinhoofdstad van de wereld. Voor de tweede keer ooit komen Bitcoiners vanuit de hele wereld naar Bitcoin Amsterdam om hier te spreken over de grootste cryptocurrency ter wereld. Wat kunnen we vandaag verwachten?

De conferentie van start

Zojuist om 8.50 uur werd de conferentie afgetrapt in het Westergas in Amsterdam. Het is de tweede keer dat de Bitcoin Conferentie hier wordt gehouden, en deze werd geopend door de sprekers David Bailey van BTC Inc. “De nood voor Bitcoin is groter dan ooit, en de reden dat we hier zijn is belangrijker dan ooit”, zo opent hij de conferentie.

Deze dag zal in het teken staan van Bitcoin, Bitcoin en nog eens Bitcoin. En dat is te merken aan de onderwerpen die behandeld worden. Vlak nadat Bailey het podium afloopt, begint de eerste presentatie al: ‘wanneer is Bitcoin goed genoeg voor je?’

Wat kunnen we verwachten?

Deze presentaties kunnen van grote invloed zijn. Bij dit soort conferenties worden inzichten en nieuwtjes worden gedeeld die voor de hele wereld interessant kunnen zijn. Denk aan het nieuws van Nayib Bukele op Bitcoin Miami 2021, toen vertelde de Salvadoraanse president dat Bitcoin een wettig betaalmiddel werd in zijn land. Dit had zelfs direct invloed op de prijs.

Of het nieuws vandaag ook zo positief wordt, is nog niet zeker. De val van FTX, wat veel invloed had op de cryptomarkt het afgelopen jaar, kan bijvoorbeeld niet onbesproken blijven. Maar, kijkend naar de onderwerpen, zal er zeker wat tussen zitten.

Daarnaast zijn het ook geen kleine personen die spreken, voorbeelden zijn Stella Assange (vrouw van Julian Assange), Adam Back en klokkenluider Edward Snowden. Het belooft een mooie twee dagen te worden.

Kan je er niet bij zijn? Je kan de meeste presentaties volgen via de livestream van Bitcoin Amsterdam. De agenda is te checken op deze pagina.

All Dutch and English crypto news!

Trader turns $3K into $46M in PEPE, Ethereum gas overhaul, Tornado dev guilty: Hodler’s Digest, May 12-18

Trader makes millions after PEPE price soars, a new gas model for Ethereum, and Tornado Cash developer convicted.

Microsoft faces multi-billion dollar fine in EU over Bing AI

The Redmond company could be fined as much as 1% of its annual revenue if it doesn’t respond by May 27. News Own this piece of crypto...

‘Godfather of AI’ advises UK government to start UBI

Geoffrey Hinton also warns that advanced AI could pose an existential threat within the next five to twenty years.

Dogwifhat and Popcat sell-off as whale dumps tokens

Dogwifhat (WIF) price was down 11% on the day as top meme coins struggled. The Popcat (POPCAT) token also traded lower, falling by 20% in 24...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo