Deze miljardair kocht Bitcoin toen koers nog 100 dollar was, dit is zijn langetermijnvisie

Miljardair en durfkapitalist Chamath Palihapitiya was er al vroeg bij. Naar eigen zeggen kocht Palihapitiya Bitcoin toen de koers nog maar 100 dollar was en de afgelopen jaren voorspelde hij dat Bitcoin met gemak tonnen waard kan worden.

Hij ziet Bitcoin steeds meer als dé investering om je geld te beschermen tegen inflatie. In zijn podcast, de All-In Podcast, legt hij uit waarom hij denkt dat Bitcoin de komende eeuw zelfs goud zal inhalen.

Banner Bitcoin 1

Niet speculeren op korte termijn

Palihapitiya zegt dat het geen goed idee is om op korte termijn te speculeren op de koers van Bitcoin. Bitcoin juist bedoeld voor de lange termijn: ‘Proberen de markt te timen met Bitcoin is een riskante onderneming, waarbij je meer verliest dan wint. Aan het begin van het jaar zei ik dat Bitcoin de belangrijkste investering zou worden. Het ziet er nu naar uit dat BTC de komende 50 tot 100 jaar dé inflatiebescherming zal zijn.’

Hij zegt dus eigenlijk dat Bitcoin op dit moment al een betere aankoop is dan goud, als het gaat om je rijkdom te beschermen tegen inflatie. Waar mensen vroeger naar goud keken als economische verzekering, denkt hij dat deze rol in de toekomst helemaal aan Bitcoin toebehoort.

Bitcoin als alternatief voor nationale valuta

Eerder dit jaar suggereerde Palihapitiya dat landen in de toekomst naast hun eigen valuta ook Bitcoin zouden kunnen gebruiken. Waarom? Dit zou kunnen helpen om de stijgende prijzen van letterlijk alles beter aan te kunnen. Hij verwachtdat steeds meer landen Bitcoin omarmen naast hun eigen munt.

‘Er zijn landen die straks zowel hun eigen munt als Bitcoin gebruiken. Ze zien de waarde van beide: hun nationale valuta voor dagelijkse betalingen en Bitcoin als ‘permanente’ investering die zijn waarde behoudt. Dat is een sterk concept,’ aldus Palihapitiya.

All Dutch and English crypto news!

HKEX launches digital asset index as Hong Kong expands crypto licensing

The new index series from HKEX will offer a single reference price for Bitcoin and Ether, aligning with Asia-Pacific trading hours, and it aims to...

Hong Kong wil dé crypto-hub van Azië worden, geeft licenties aan meer exchanges

Hong Kong werkt hard om dé crypto-hotspot van Azië te worden. In 2023 startte het een speciaal licentiesysteem voor cryptobeurzen, waarmee het de markt opende...

Peter Thiel’s fund pushes Infinex NFT investments to $67.7M

Thiel co-founded PayPal and provided early funding for platforms like LinkedIn and Yelp.

Gelato secures $11M funding, adds Kraken’s Ink to rollup platform

The latest round brings Gelato’s total funding to $23 million as it aims to expand its smart-contract automation platform.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo