Topanalist: Bitcoin koers is bezig aan een klassieke uitbraak

De pseudonieme analist Rekt Capital, die met zijn ruim 500.000 volgens een invloedrijk figuur is binnen de cryptowereld, constateert dat de Bitcoin koers bezig is aan een klassieke uitbraak. Koersen die voorheen als weerstand dienden voor de digitale munt worden nu omgetoverd in steunpunten. “De oude neerwaartse trend fungeert nu als steun, dit lijkt op de bevestiging van een klassieke uitbraak”, aldus de analist.

Bitcoin koers breekt uit

In zijn grafiek zien we inderdaad hoe de Bitcoin koers momenteel steun vindt op de trendlijn die vanaf de all-time high als weerstand fungeerde.

Daarmee bestaat de mogelijkheid dat Bitcoin eindelijk uit de consolidatie-zone van de afgelopen zeven maanden weet te breken en opnieuw de weg omhoog kan inzetten.

Om dat definitief te maken moest Bitcoin volgens hem de week sluiten boven twee cruciale koersniveaus. Waarbij een bullish sluiting betekent dat we boven de 66.300 eindigen en een heel bullish weeksluiting betekent dat we boven de 67.900 dollar eindigen.

Met die laatste koers zou Bitcoin boven zijn groene box sluiten, wat dus nog meer bullish zou zijn. Uiteindelijk sloot de Bitcoin koers de week zojuist af, net onder het topniveau dat Rekt Capital aanwees in zijn grafieken.

Daarmee was de sluiting dus niet heel bullish, maar wel een beetje. Daar moeten we het voorlopig dus eventjes mee doen deze week.

Bitcoin ligt nog steeds op schema

Rekt Capital zoomt ook uit en constateert op basis daarvan dat Bitcoin nog altijd op schema ligt voor deze cyclus, ondanks de lange consolidatieperiode sinds de all-time high.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

In vergelijking met de historische koersdata ligt Bitcoin volgens de analist zelfs één maand voor op de cycli uit het verleden.

“In de cyclus van 2015-2017 piekte Bitcoin 518 dagen na de halving. En in de cyclus van 2019-2021 piekte Bitcoin 546 dagen na de halving.

Als de geschiedenis zich herhaalt en de volgende bullmarkt-piek 518-546 dagen na de halving plaatsvindt, zou dat betekenen dat Bitcoin deze cyclus ergens in september of oktober 2025 piekt. Op dit moment loopt Bitcoin nog altijd ongeveer 35 dagen voor op voorgaande cycli.

Dus hoe langer Bitcoin consolideert na de halving, hoe beter de huidige cyclus zal re-synchroniseren met de traditionele halving-cyclus”, aldus de analist.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 67.660 dollar. Daarmee staat er voor de afgelopen 24 uur een voorzichtige stijging van 0,70% op de borden.

All Dutch and English crypto news!

BIS project demonstrates automated cross-border transaction compliance

Project Mandala uses zero-knowledge proofs to complete compliance checks across different jurisdictions. 

EU MiCA rules pose ‘systemic’ banking risks for stablecoins — Tether CEO

Europe’s MiCA framework will enforce new bank reserve requirements for stablecoin issuers, raising concerns about systemic risks and stability.

Bolivian bank launches custody service for Tether stablecoin

Banco Bisa, the fourth-largest bank in Bolivia, has launched a USDT custody service. Cutstomers can buy, hold and send USDT from their bank accounts. Banco Bisa, Bolivia’s...

Deze miljardair kocht Bitcoin toen koers nog 100 dollar was, dit is zijn langetermijnvisie

Miljardair en durfkapitalist Chamath Palihapitiya was er al vroeg bij. Naar eigen zeggen kocht Palihapitiya Bitcoin toen de koers nog maar 100 dollar was en...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo