Microsoft-aandeelhouders stemmen: wel of geen Bitcoin

Mijn collega schreef gisteren dat Microsoft misschien Bitcoin op de balans wil zetten. We zijn een dag verder en er is meer informatie beschikbaar en dat willen we graag met je delen. Want als Microsoft echt Bitcoin koopt, dan is dat een gamechanger voor onze favoriete crypto.

Aandeelhouders mogen stemmen

Microsoft heeft aangekondigd dat ze in december hun aandeelhouders willen laten stemmen over een mogelijke investering in Bitcoin. Maar… het bestuur van Microsoft is zelf eigenlijk geen fan van dit idee en raadt aandeelhouders aan om tegen te stemmen.

Banner Bitcoin 1

In een nieuw document voor de Amerikaanse beurswaakhond SEC legt Microsoft uit waarom ze denken dat investeren in Bitcoin niet nodig is. Volgens het bestuur is de beslissing of er Bitcoin op de balans moet komen al uitgebreid besproken door het management.

Microsoft bekijkt regelmatig allerlei mogelijke investeringen om het bedrijf goed te financieren en te beschermen tegen economische risico’s zoals inflatie en rentestijgingen. In die afweging is Bitcoin wel een keer voorbijgekomen, maar het management vindt de risico’s te groot voor een stabiele balans.

De reden? Vooral de enorme koersschommelingen. Volgens Microsoft moet hun bedrijfsbalans voorspelbaar en stabiel blijven, zodat er altijd genoeg geld is om de dagelijkse kosten te dekken. Daar past Bitcoin op dit moment niet goed bij, aldus het bestuur.

Maar wie wil dan wel Bitcoin?

Toch zijn er mensen die vinden dat bedrijven als Microsoft juist wél naar crypto moeten kijken. Zij wijzen op de torenhoge inflatie en stellen dat bedrijven hun balans moeten beschermen door ook te investeren in assets die meer opleveren dan de traditionele staatsobligaties, die nauwelijks de inflatie bijhouden.

Met de enorme berg assets die Microsoft heeft (484 miljard dollar!), denken voorstanders dat er ruimte genoeg is om een klein deel te investeren in Bitcoin of andere alternatieve assets, ondanks de risico’s op korte termijn.

In december kunnen aandeelhouders van Microsoft dus hun zegje doen over een mogelijke Bitcoin-investering, maar voorlopig is het bestuur in ieder geval niet overtuigd.

Heb jij zowel Bitcoin als aandelen in Microsoft? Dan weet je wat je te doen staat!

All Dutch and English crypto news!

Former President Trump floats idea of eliminating federal income tax

According to the most recent Polymarket odds, the former President currently has a 65% chance of winning the Presidential election.

‘The Case for Bitcoin as a Reserve Asset’ — Bitcoin Policy Institute

According to the paper, central banks collectively hold $2.2 trillion in gold as of Q1 2024 and continue to expand their gold allocations.

Weekendcolumn: Je verzint het niet!

Je verzint het niet! Sinds de invoering in 1999 is de euro ongeveer 85% van zijn waarde verloren ten opzichte van goud als gevolg van monetaire...

How digital bonds could reshape debt markets and cut borrowing costs

Lamine Brahimi discusses how blockchain-based government bonds could revolutionize debt markets, with benefits including lower borrowing costs and efficient settlements.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo