Bitcoin whales lijken weer langzaam meer Bitcoin te verzamelen: Stilte voor de storm? 

Er gebeurt iets interessants in de Bitcoin-wereld: grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, zijn druk bezig met het verzamelen van Bitcoin. In de afgelopen twee weken is het aantal portemonnees met 100 of meer Bitcoin gegroeid met 297 – een stijging van 1,9%. Dit terwijl kleinere investeerders juist hun Bitcoin verkopen.

Banner Bitcoin 1

Wat vertelt dit ons?

Dit patroon is fascinerend omdat het vaak iets zegt over wat er komen gaat. Het is een beetje zoals wanneer ervaren surfers zich klaarmaken voor een grote golf – zij zien vaak als eerste dat er iets bijzonders aan komt. Volgens het analyse-platform Santiment maken deze grote spelers slim gebruik van het moment dat kleinere beleggers hun munten verkopen.

Een historisch moment

De whales bezitten nu samen ongeveer 670.000 Bitcoin – een recordaantal. Dit is bijzonder omdat deze grote investeerders bekend staan om hun vermogen om marktbewegingen goed in te schatten. Hun gedrag wordt dan ook vaak gezien als een voorbode van wat er komen gaat.

Experts bij CryptoQuant vergelijken de huidige situatie met de ‘stilte voor de storm’. Ze zien een patroon waarbij de echte groei van Bitcoin vaak begint nadat de whales hun verzamelfase hebben afgerond. Het is als het inademen voor een grote sprong.

Belangrijke tijdlijn

Een spannend moment nadert: de periode tussen de Amerikaanse presidentsverkiezingen en eind november wordt gezien als cruciaal. Als Bitcoin in deze periode geen nieuwe piek bereikt, zou dit kunnen wijzen op uitdagingen voor de huidige positieve marktstemming.

Het goede nieuws is dat de technische kant van het Bitcoin-netwerk er sterk uitziet. De ‘hash rate’ (een maat voor de rekenkracht van het netwerk) heeft een nieuw record bereikt. Dit betekent dat het netwerk veiliger en waardevoller is dan ooit.

Toenemende activiteit

Ook zien we sinds half september meer actieve Bitcoin-adressen en hogere transactiekosten. Dit wijst erop dat meer mensen Bitcoin daadwerkelijk gebruiken – een gezond teken voor het netwerk. Het is als een winkelstraat die steeds drukker wordt.

Hoewel de markt altijd onvoorspelbaar blijft, wijzen veel signalen op een positieve ontwikkeling voor Bitcoin. De combinatie van verzamelende whales, sterke netwerk-statistieken en toenemende activiteit schetst een hoopvol beeld voor de toekomst.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin ETF demand hits 6-month high while futures volumes remain ‘subdued’

Spot Bitcoin ETF demand soars to a six-month high, but BTC futures contract volumes “remain somewhat subdued” and could be a reason why the price...

What happened in crypto this week

It’s been a busy week in crypto, from payments processor Stripe’s acquisition of stablecoin platform Bridge to Ripple’s co-founder donating $10 million in XRP to...

Ethereum nodes on phones, Tether market cap tops $120B: Finance Redefined

Tether’s record market capitalization signals the potential start of the next bull run amid growing investor anticipation of a major Ethereum upgrade.

SOL, XRP ETF filings are ‘call options’ on Trump win: Bloomberg analyst

In the United States, issuers are seeking to register ETFs for Solana and XRP ahead of the November presidential elections. 

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo