Gaat Microsoft ook in Bitcoin investeren? Na de volgende Aandeelhouders vergadering weten we meer

We kennen de meme “the institutions are coming” ondertussen wel. Maar misschien lijkt het in 2024 echt te gaan gebeuren. Microsoft, een van ‘s werelds grootste technologiebedrijven, heeft een ontzettend belangrijk agendapunt voor de aandeelhoudersvergadering van december. Voor het eerst kunnen aandeelhouders stemmen over een mogelijke investering in Bitcoin.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Wat is er precies aan de hand?

Microsoft, met een slordige marktwaarde van $3,157 biljoen (dat is 3.157 miljard dollar!), heeft bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC een document ingediend waarin ze deze stemming aankondigen. Mocht dit voorstel worden aangenomen, dan maakt dit Microsoft in één klap het grootste beursgenoteerde bedrijf dat in crypto investeert.

Het verhaal achter het voorstel

Het voorstel komt niet van Microsoft zelf, maar van The National Center for Public Policy Research, een conservatieve denktank. Interessant genoeg adviseert het bestuur van Microsoft om tegen het voorstel te stemmen. Waarom? Volgens hen denkt het bedrijf al zorgvuldig na over dit soort investeringen.

Microsoft’s huidige standpunt

Het bedrijf maakt in dit statement bekend uit dat hun Global Treasury and Investment Services team continu verschillende investeringsmogelijkheden onderzoekt. Ze kijken daarbij naar manieren om:

  • Hun activiteiten te financieren
  • Risico’s te spreiden
  • Zich te beschermen tegen inflatie
  • Zich te wapenen tegen stijgende rentes

Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn in het verleden al onderzocht als mogelijke opties, en Microsoft blijft de ontwikkelingen in de cryptowereld nauwlettend volgen.

Wie gaat er bepalen?

Het is trouwens ook belangrijk om te weten dat volgens de Amerikaanse effectenwetgeving, aandeelhouders die een bepaald aantal aandelen bezitten voorstellen mogen doen voor de aandeelhoudersvergadering. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door een meerderheid van de aandeelhouders, niet door het bestuur.

De timing is interessant

Deze ontwikkeling komt op een moment dat Bitcoin rond de €62.512 wordt verhandeld, een stevig niveau dat laat zien dat de cryptomarkt zich heeft hersteld van eerdere dalingen. De timing zou dus gunstig kunnen zijn voor een eventuele investering.

Adoptie neemt langzaam toe

Het is bijzonder om te zien hoe de crypto industrie in 2024 meer mainstream wordt. Zelfs een traditioneel en gevestigd bedrijf als Microsoft is nu serieus aan het nadenken over Bitcoin als investeringsmogelijkheid. Of de aandeelhouders nu voor of tegen stemmen, het feit dat deze stemming al plaatsvindt is al belangrijk.

Dus zet 10 december maar alvast in je agenda want dat is de dag dat de aandeelhoudersvergadering gaat plaatsvinden. En dat zou zomaar een volgend historisch moment kunnen worden in de geschiedenis van zowel Microsoft als Bitcoin.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum falls to 42-month lows versus Bitcoin — Is the bottom close?

Ether's monthly momentum indicator suggests a potential 25-50% rebound against Bitcoin in 2025.

Base blockchain exploit leads to $1M theft — Cyvers Alerts

An exploit on the Base blockchain revealed major vulnerabilities, leading to $1M in stolen funds and raising security alarms in DeFi.

Ripple files cross-appeal challenging SEC’s XRP institutional sales ruling

Stuart Alderoty, Ripple’s chief legal officer, said “the SEC can’t submit new evidence or ask us to produce more” Ripple’s Form C requests that each issue...

The ECB is wrong about Bitcoin: It’s central banks that are unfair

The central bankers are the ones printing money and making everyone poorer via inflation. Bitcoin is the solution, not the problem.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo