Is dit de populairste crypto van Nederland?

Wat zou de populairste crypto van Nederland zijn? Die vraag kunnen we niet beantwoorden, want er is tegelijkertijd te veel en te weinig data beschikbaar. Wat we wel weten, is dat de EURC een marketcap van meer dan 90 miljoen euro heeft bereikt.

EURC is een euro-stablecoin gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Circle, en wordt nagenoeg alleen maar in Europa gebruikt.

Bijna 92 miljoen EURC

Circle’s stablecoin EURC groeit als kool. Op dit moment is er voor meer dan 91,8 miljoen EURC in omloop, en dat aantal blijft stijgen. Dit komt grotendeels door de groei op Base, het Ethereum Layer 2-netwerk van Coinbase, waar steeds meer gebruikers op actief zijn.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Maar wat is EURC nou precies? EURC is zogenaamde stablecoin, een type crypto ontworpen om dezelfde waarde te behouden. Check je BLOX-kluisje maar, elke crypto schommelt op en neer, soms met tientallen procenten per dag. De EURC niet, die zou altijd evenveel waard moeten zijn als één euro.

Dat komt doordat elke EURC gedekt is door een echte euro in reserve.

Wat is de meerwaarde van een euro stablecoin

Voor gebruikers die minder van koerswisselingen houden, kan dat dus aantrekkelijk zijn. Dit is ook waar alle stablecoins in eerste instantie groot mee zijn geworden. Als traders aan hun water voelen dat er een daling aankomt, dan avontuurlijke crypto’s voor iets dat stabiel in waarde blijft.

Net als andere cryptocurrency’s kunnen transacties met stablecoins snel en relatief goedkoop worden uitgevoerd, in vergelijking met traditionele bankoverschrijvingen. Het is dus snel en goedkoop om bijvoorbeeld een of andere nieuwe memecoin om te zetten in EURC dan in echte euro’s op de bank.

Stablecoins vormen de ruggengraat van veel DeFi-toepassingen, zoals het lenen en uitlenen van geld, het verdienen van rente en het verhandelen van derivaten.

Een nieuwe mijlpaal voor EURC

Patrick Hansen, die de EU-strategie en beleid van Circle uitstippelt, zegt dat EURC nu de grootste euro-stablecoin ter wereld is met een marktkapitalisatie van zo’n 99,2 miljoen dollar (92 miljoen euro). Sinds de lancering in juni 2022 maakte EURC een snelle start, groeide toen naar zo’n 80 miljoen, viel even terug, maar is inmiddels weer helemaal terug op de kaart.

Natuurlijk is EURC niet de enige stablecoin gekoppeld aan de euro. Ook Tether heeft een variant, genaamd EURT, met zo’n 25,6 miljoen in omloop. Toch ziet de toekomst voor EURT er in de EU wat minder rooskleurig uit door onduidelijkheden rondom nieuwe Europese regelgeving.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin analyst: $100K BTC price by February ‘completely within reason’

BTC price trajectory appears all but destined for six figures in the mid term — despite nearly eight months of Bitcoin market consolidation.

Chiliz’s Socios.com secures in-principle license approval in Malta

A Class 3 VFAA license would allow Socios.com to provide any digital asset service and hold or control clients’ assets as they provide a virtual...

Why experts are backing cryptos like Vantard, MEW, and Popcat

Cryptocurrency prices are doing well this year, with most of them outperforming traditional assets like the S&P 500, Nasdaq 100, and the Dow Jones. These...

Ripple files Form C, appeals SEC ruling on XRP institutional sales

Ripple challenges SEC’s ruling on institutional XRP sales, claiming the Howey test was misapplied.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo