XRP ETF komt eraan: Rippleā€™s CEO is optimistisch over toekomst

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft een duidelijke boodschap: de goedkeuring van een XRP ETF is niet een kwestie van ā€˜ofā€™, maar eerder van ā€˜wanneerā€™. Na de goedkeuring van Bitcoin- en Ethereum-ETFā€™s dit jaar, ziet hij de introductie van een XRP ETF als een logische volgende stap in de evolutie van de crypto industrie.

Banner Ripple 1

Wat is een ETF eigenlijk?

Voor wie niet bekend is met de term: een ETF (Exchange-Traded Fund) is een beleggingsfonds dat verhandeld wordt op de beurs. Het stelt mensen in staat om in XRP te investeren zonder zelf de cryptocurrency te hoeven beheren. Het is een beetje zoals goud kopen via de beurs, in plaats van fysieke goudstaven te moeten bewaren.

Groeiende interesse vanuit de markt

De interesse in XRP ETFā€™s lijkt langzaam toe te nemen. Grote namen zoals Bitwise en Canary Capital hebben al aanvragen ingediend om een XRP-gebaseerde ETF te lanceren. Dit laat zien dat er serieuze interesse is om XRP toegankelijk te maken voor traditionele beleggers.

De uitdagingen van het verleden

Maar de weg naar een ETF is zeker niet zonder hobbels. Ripple heeft een lange juridische strijd gevoerd met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. In 2020 beschuldigde de SEC Ripple ervan ongeregistreerde effecten te hebben verkocht in de vorm van XRP. Hoewel Ripple in 2022 een gedeeltelijke overwinning behaalde ā€“ de verkoop aan particuliere beleggers werd niet als effect beschouwd ā€“ blijven er nog enkele juridische uitdagingen.

Huidige situatie en vooruitzichten

Op dit moment wordt XRP verhandeld rond de ā‚¬0,49, wat een stuk lager is dan het recordniveau van ā‚¬2,71 in 2018. Toch blijft Garlinghouse optimistisch, vooral omdat hij een sterke vraag ziet naar XRP van zowel particuliere als institutionele beleggers.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Een goedkeuring van een XRP ETF zou een belangrijke mijlpaal zijn. Het zou XRP dezelfde status geven als Bitcoin en Ethereum in de gereguleerde beleggingswereld. Dit zou kunnen helpen om:

  • De prijsschommelingen te verminderen
  • Meer stabiliteit te bieden
  • Het vertrouwen in XRP te vergroten

Tot slot

Hoewel de weg naar een XRP ETF nog enkele uitdagingen kent, lijkt de richting duidelijk. Garlinghouseā€™s optimisme, gecombineerd met de groeiende interesse van traditionele financiĆ«le instellingen, schetst een hoopvol beeld voor de toekomst van XRP.

De komende maanden zullen uitwijzen of deze verwachtingen uitkomen. Voor nu lijkt het erop dat XRP, ondanks de huidige prijsdalingen, bezig is met een belangrijke stap richting mainstream acceptatie.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ICO participant dumps 3,000 ETH for $7.6M cash out

After selling 10,000 ETH in the past few months, the Ethereum ICO participant still has 37,000 ETH to cash out.

Dit staatshoofd geeft twee Bitcoin aan buurland voor bouw scholen

President Nayib Bukele van El Salvador heeft twee Bitcoin (ongeveer 124.000 euro) gedoneerd aan filantroop Shin Fujiyama. Deze donatie is bedoeld om de bouw van...

BingX Restores Full Operations and Unveils ā€œShieldXā€ for Enhanced Security

Vilnius, Lithuanian, October 24th, 2024, Chainwire BingX, a global leading cryptocurrency exchange, has fully restored its operational capacity following a recent hot wallet incident, with all...

TeraWulf to raise $350M in convertible notes for share repurchase

TeraWulfā€™s focus on raising capital through institutional buyers suggests confidence in its future despite volatile cryptocurrency markets.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo