Michael Saylor wil zijn Bitcoin-vermogen nalaten aan de mensheid

In een openhartig gesprek met een Nieuw-Zeelandse journalist heeft Michael Saylor, de medeoprichter van MicroStrategy, iets bijzonders gedeeld. Hij wil zijn enorme Bitcoin-vermogen nalaten aan de mensheid, een beslissing die veel mensen heeft geraakt en verbaasd.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Het verhaal achter de beslissing

“Ik heb geen kinderen,” vertelt Saylor, “maar ik heb wel een droom voor de toekomst.” Hij laat zich inspireren door Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, die zelf ook nooit zijn Bitcoin heeft gebruikt.

Van software naar digitaal goud

Het verhaal van MicroStrategy’s reis in de Bitcoin-wereld leest voor nu nog als een modern sprookje. Wat begon met een bescheiden 21.454 Bitcoin in augustus 2020, is uitgegroeid tot een indrukwekkende 252.220 Bitcoin, met een waarde van bijna 17 miljard dollar. Voor alle duidelijkheid: dat is meer dan 1% van alle Bitcoin die er bestaat.

Bron: https://treasuries.bitbo.io/microstrategy/

Een batterij die nooit leegloopt

Saylor vergelijkt Bitcoin graag met een batterij die nooit leegloopt. Waar gewoon geld langzaam minder waard wordt, ziet hij Bitcoin als iets blijvends, net zo fundamenteel als staal of elektriciteit. “Bitcoin kan de helft van de wereldproblemen oplossen,” zegt hij vol overtuiging.

Van techbedrijf naar ‘Bitcoin-bank’

MicroStrategy is niet langer alleen een softwarebedrijf. Onder Saylor’s leiding transformeert het naar wat hij een ‘Bitcoin-bank’ noemt. Alleen al dit jaar kocht het bedrijf meer dan 63.000 Bitcoin – een duidelijk teken van hun vertrouwen in de digitale munt.

Saylor’s beslissing om zijn vermogen na te laten aan de mensheid is meer dan een gewoon gebaar. Het laat zien dat de cryptowereld niet alleen draait om winst maken, maar ook om het creëren van een betere toekomst voor iedereen.

Saylor blijft inspireren

Met zijn visie inspireert Saylor een nieuwe generatie crypto-leiders om na te denken over hun eigen nalatenschap. Zijn boodschap is helder: succes in crypto kan hand in hand gaan met het maken van een positief verschil in de wereld.

All Dutch and English crypto news!

Ripple CEO endorses crypto lawyer in race against Sen. Warren

Brad Garlinghouse and other crypto executives have directly contributed to John Deaton’s Senate run, and Ripple has funded one of the PACs supporting him.

Koers analyse: gaat DOGE weer zakken naar 0,125 dollar?

Dogecoin heeft geprobeerd om voorbij het belangrijke prijslevel van 0,143 dollar te stijgen, maar helaas zonder succes. Hierdoor lijkt het alsof de munt nu wil...

Bitcoin’s repeating bearish engulfing trend and spot ETF outflows boost odds of sub-$60K BTC

Repeat bearish engulfing candles near range highs and Bitcoin’s inability to flip $70,000 to support are possible signs of an incoming correction

6 ‘fat-finger’ mistakes that hit crypto holders in the wallet

Fat finger errors prove that crypto is still vulnerable to simple human mistakes.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo