Miljardair Paul Tudor Jones: “Ik investeer in Bitcoin”

Paul Tudor Jones, een van ‘s werelds meest succesvolle hedgefundmanagers, trekt opnieuw de aandacht van de financiële wereld. Deze keer met een duidelijke boodschap: hij is ‘long’ op twee belangrijke assets – goud én Bitcoin. Maar wat betekent dit precies, en waarom is dit nieuws zo belangrijk?

Banner Bitcoin 1

Wie is Paul Tudor Jones?

Jones is niet zomaar een investeerder. Als oprichter van Tudor Investment Corporation, een hedgefund dat hij in 1980 startte, heeft hij zich bewezen als een van de meest succesvolle beleggers ter wereld. Naast zijn zakelijke successen staat hij bekend als natuurbeschermer en filantroop, die een groot deel van zijn vermogen besteedt aan goede doelen.

Wat betekent ‘long gaan’?

Wanneer Jones zegt dat hij ‘long’ is op goud en Bitcoin, geeft hij aan dat hij verwacht dat de waarde van deze bezittingen op termijn zal stijgen. In beleggerstermen betekent ‘long gaan’ dat je iets koopt en vasthoudt in de verwachting dat de prijs zal toenemen.

Waarom juist goud én Bitcoin?

Goud heeft een eeuwenlange reputatie als betrouwbare investering. Het wordt gezien als een ‘veilige haven’ – een toevluchtsoord voor investeerders in tijden van economische onzekerheid of stijgende inflatie. Zijn stabiliteit en fysieke waarde maken het een vertrouwde keuze voor veel beleggers.

Bitcoin: Het digitale goud?

Bitcoin, hoewel veel jonger dan goud, wordt door velen, waaronder Jones, gezien als het ‘goud van de toekomst’. De belangrijkste eigenschap die Bitcoin aantrekkelijk maakt, is zijn gedecentraliseerde karakter. Geen enkele overheid of bank heeft controle over Bitcoin, wat het volgens Jones tot een ideale ‘verzekeringspolis’ maakt tegen problemen in het traditionele geldsysteem.

Van Eck’s perspectief

Meneer Van Eck, natuurlijk bekend in de financiële wereld vanwege zijn eigen fonds, ondersteunt deze visie op Bitcoin. Hij benadrukt dat Bitcoin’s onafhankelijkheid van traditionele financiële systemen juist zijn kracht is in een wereld vol economische onzekerheid.

De steun van deze gerespecteerde investeerders voor zowel Bitcoin als goud laat in ieder geval zien dat de digital asset steeds meer acceptatie vindt in traditionele investeringskringen.

All Dutch and English crypto news!

Kalshi adds global elections to betting platform

The US's first election betting market has added contracts for trading on national elections from Australia to Ecuador, public filings show. 

Dogecoin gaat weer leiden in meme season: Miljarden aan transacties wijzen op interesse

Dogecoin (DOGE) lijkt weer langzaam aan in populariteit toe te nemen. In de afgelopen 24 uur hebben grote whales voor maar liefst 11,12 miljard DOGE...

The rise of Mert Mumtaz: ‘I probably FUD Solana the most out of anybody’

How Helius co-founder Mert Mumtaz became Solana’s best known and fiercest defender on Crypto X… and sometimes its biggest critic.

UK crypto rules unclear for firms avoiding Europe’s MiCA regulation

While some industry execs believe that MiCA could trigger a shift from the EU to the UK, others question the UK’s unclear crypto regulations.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo