Populaire analist: neerwaartse trend van Bitcoin is voorbij

Als het aan de pseudonieme analist Rekt Capital ligt, dan is de lange neerwaartse trend van Bitcoin nu eindelijk voorbij. Hij voorziet op de korte termijn een verandering van het sentiment en denk dat we heel dichtbij een nieuwe bullrun zijn. Zeker nadat Bitcoin vorig week nog het niveau van 69.000 dollar wist te overstijgen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Het einde van de bearmarkt

Volgens Rekt Capital markeerde die koersbeweging het einde van de bearish trend, die in maart 2024 begon na het bereiken van de all-time high. Bitcoin wist een weeksluiting boven de rode weerstandszone (onderstaande grafiek) te produceren en daarmee is er volgens Rekt Capital dus een nieuwe fase aangebroken.

Na het doorbreken van de weerstand in de rode zone zijn dit volgens Rekt Capital de belangrijkste conclusies:

  • de dalende trend van meerdere maanden is voorbij
  • Bitcoin is uit zijn dalende kanaal gebroken
  • Bitcoin kan proberen deze weerstand om te zetten in een nieuwe steun

Nu is de digitale munt nog één stap verwijderd van een succesvolle transitie naar een nieuwe bullmarkt, zo luidt de conclusie van Rekt Capital. De rode weerstandszone moet worden omgezet in een steunpunt voor de digitale munt.

Een succesvolle hertest zou volgens de analist moeten leiden tot nieuwe stijgingen voor Bitcoin.

Bullmarkt Bitcoin goed voor de rest van de markt

Verder zegt Rekt Capital dat een bullmarkt voor Bitcoin de rest van de markt ook ten goede zal komen. “Bitcoin is één historische uitbraak verwijderd van nieuwe all-time highs, die ook een nieuwe Crypto Money Flow Cycle kan starten”, aldus Rekt Capital.

Die Crypto Money Flow Cycle is een concept dat hij zelf heeft bedacht.

Het idee is dat kapitaal in de vorm van fiatgeld eerst richting Bitcoin gaat, vervolgens naar grote altcoins, middelgrote altcoins en daarna naar de kleine jongens. Aan de einde van die cyclus stroomt het geld vervolgens weer terug naar Bitcoin.

Dat zou kunnen, maar we moeten niet vergeten dat we ditmaal ook de Bitcoin ETFs hebben. Voorheen was het makkelijk om kapitaal van Bitcoin naar altcoins te verplaatsen, maar vanuit de ETFs kunnen investeerders hun Bitcoin niet direct verkopen voor altcoins.

Kan het daarom zijn dat deze cyclus meer de focus krijgt op Bitcoin? Ja, dat zou heel goed kunnen. In feite zien we dat ook al een tijdje gebeuren.

All Dutch and English crypto news!

Chinese trader laundered more than $17M for Lazarus Group in 25 hacks

The North Korean cybercrime group is credited with some of the biggest crypto hacks, including the $600 million Ronin bridge exploit.

These 4 metrics suggest Ethereum price is sinking toward $2,300

Ethereum price has had a rocky start to the week and data suggests that more downside could be on the way.

AI memecoin millionaire Truth Terminal has sparked an AI boom in crypto

Emerging developments in AI could provide the breakthrough that has been missing for cryptocurrencies.

Nigerian government drops money laundering charges against Binance executive

Tigran Gambaryan and Binance have been accused of laundering more than $35 million Nadeem Anjarwalla, a colleague of Gambaryan, was also detained, but managed to escape...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo