Analyse: Ethereum koers zakt 5% in twee dagen, hoe gaat dit verder?

Ethereum is ongeveer 5% gedaald in twee dagen tijd. Hiermee lijkt de munt weer onderweg naar een prijslevel dat vaker belangrijk is geweest. Kan de munt daar ondersteuning vinden om verder te stijgen? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ethereum 1

Het grote plaatje van ETH

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek van Ethereum. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we een goed beeld krijgen van de sterkste prijslevels. Deze zijn hieronder weergegeven als grijze en blauwe zone.

De grijze zone is al voor zeer lange tijd van invloed op ETH. Deze zone stamt uit januari 2022 en is zelfs dit jaar nog van belang gebleken. In augustus kwam Ethereum weer terug en kon de munt genoeg kopers vinden om niet verder te zakken dan 2.100 dollar. Sindsdien doet de munt het weer stukken beter.

Dit is vooral te zien aan de steeds hoger wordende laagtepunten na die augustus-dip. Zoals aangegeven met de oranje boogjes, wordt de munt beetje bij beetje hoger ingekocht. Dit in combinatie met een hoger hoogtepunt (gemaakt op 20 oktober) is zeer positief voor de rest van het koersverloop. Ethereum zit namelijk in een opwaartse trend.

Mocht dit scenario zich perfect uitspelen, dan kan de koers waarschijnlijk binnenkort weer naar de blauwe zone van ongeveer 2.900 dollar. Dit is een plek die ook vaker voor koersveranderingen heeft gezorgd. Maar het lijkt alsof de munt eerst naar beneden gaat.

Kan ETH support vinden bij deze groene lijn?

Het vorige hoogtepunt is dus net gemaakt, en wordt meestal opgevolgd door een hoger laagtepunt. Het is alleen de vraag waar deze zal komen. Om dat beter te analyseren, gaan we ook even kort kijken naar de 4-uurs grafiek van Ethereum.

Hieronder staat elke candle voor 4 uur, zodat we de koers in iets meer detail kunnen zien. Ook wordt hier duidelijker waarom er een groene lijn is getekend in de grafiek. Dit is namelijk een punt waar de koers van ETH vaak op reageerde.

Dit is dan ook een logische plek voor ETH om een hoger laagtepunt te zetten. Vanuit hier zal het logisch zijn dat de munt weer zijn weg omhoog vindt, voorbij het vorige hoogtepunt en zo bij de blauwe zone uit te komen.

Dat plan zal alleen mislukken als ETH zijn ondersteuning van de groene lijn verliest en de opwaartse trend breekt. Het is daarom goed om de grafiek, de trend en de belangrijke prijslevels in de gaten te houden. Op die manier ben je het beste voorbereid op het verloop van de ETH koers.

All Dutch and English crypto news!

Paul Tudor Jones says he’s long gold and Bitcoin

Billionaire Paul Tudor Jones is bullis on gold and Bitcoin. The hedge fund manager told CNBC in an interview that commodities are under-owned. Paul Tudor Jones says...

Judge delays sentencing of IcomTech promoter to allow testimony

Gustavo Rodriguez, who was initially scheduled to be sentenced following his conviction for conspiracy to commit wire fraud, will testify under oath on Oct. 25.

Metallicus secures FedNow transaction certification

The partnership was originally announced in mid-2023 ahead of the launch of FedNow.

International agencies report on tokenization to G20 officials

The Bank for International Settlements and the Financial Stability Board have similar views on tokenization — it could provide new benefits and familiar challenges.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo