Heeft Michael Saylor ons verraden? Hij raadt aan Bitcoin toe te vertrouwen aan banken

Heeft Michael Saylor ons verraden? De directeur van MicroStrategy zegt in een interview dat Bitcoiners niets te verliezen hebben als ze hun coins naar grote, financiële instituties sturen. Dat druist in tegen belangrijke waarden waar Bitcoiners prat op gaan: zelfbeschikking en financiële vrijheid.

Van eigen wallet naar grote banken

Michael Saylor, een bekende naam in de wereld van Bitcoin, ligt onder vuur vanwege zijn nieuwe uitspraken over waar je het beste je Bitcoin kunt bewaren. In een recent interview liet hij weten dat je je coins prima kunt toevertrouwen aan grote banken, de zogenaamde “too big to fail”-instituties.

Banner Bitcoin 1

Dit is nogal een omslag, aangezien Saylor eerder juist groot voorstander was van zelf-opslag, waarbij je je eigen Bitcoin beheert met hardware wallets.

In het interview zei Saylor dat Bitcoin-houders “niets te verliezen” hebben als ze hun digitale valuta bij banken onderbrengen, volgens Saylor zouden grote financiële instellingen de beste plek zijn om je investering veilig te stellen. Dit lijkt haaks te staan op zijn eerdere pleidooi voor zelfbeschikking en onafhankelijkheid.

Verdeelde reacties in de Bitcoin-gemeenschap

Veel Bitcoiners zijn boos en voelen zich in de steek gelaten door iemand die ooit pleitte voor financiële vrijheid. Een van de felste critici is Simon Dixon, een vroege Bitcoiner en schrijver van Bank to the Future.

Hij vermoedt dat Saylor de waarde van zelf-opslag onderschat en Bitcoin wil reduceren tot een “investeringsobject”, terwijl het juist bedoeld is als vrij en onafhankelijk geld.

John Carvalho, CEO van het Bitcoin-betalingsbedrijf Synonym, uitte ook zijn kritiek. Hij vroeg zich af hoe Saylor kan zeggen dat “Bitcoin hoop is voor iedereen” en tegelijkertijd mensen die kiezen voor zelf-opslag afdoen als paranoïde.

Wat is het argument van Saylor?

Saylor verwees naar hardware wallets, een populaire manier om zelf Bitcoin te bewaren, en stelde dat banken eigenlijk veiliger zouden zijn. Hij noemde de angst voor overheidsinmenging, zoals het in beslag nemen van Bitcoin, onnodig en overdreven.

Volgens hem is er simpelweg te veel angst die nergens voor nodig is. Grote banken, die “too big to fail” zijn, zouden beter in staat zijn om ons geld te beschermen, meent Saylor. Hij staat hier niet allen in.

Julian Figueroa, oprichter van de podcast Get Based, denkt dat de uitspraken van Saylor vooral gericht zijn op grote bedrijven en niet op particuliere gebruikers. Voor kleine investeerders is een hardware wallet nog steeds prima, maar grotere bedrijven hebben wellicht baat bij banken die gespecialiseerd zijn in het bewaren van Bitcoin.

Als Saylor het werkelijk over grote instellingen (zoals zijn eigen bedrijf) heeft, dan heeft hij een punt. Het brengt veel risico’s om als niet-crypto bedrijf intern met wallets te pielen, want je moet hoe dan ook iemand opleiden en vertrouwen met de beveiliging. Dan is het misschien beter om dit uit te besteden aan een specialistisch bedrijf met verzekeringen en een reputatie.

All Dutch and English crypto news!

Blockchain can help fight AI fakes in crypto airdrops and elections

Thanks to the rapid development of AI, it is becoming increasingly challenging to tell humans apart from their future machine overlords.

Liminal challenges WazirX’s accusations after $235M security breach

According to Liminal, 75 days after the hack, WazirX still had more than $175 million in its custody despite blaming the custodian for causing the...

Solana price unfazed by Pump.fun $6.6M sale, $47M SOL remaining

Pump.fun’s fee account still holds over $47 million worth of Solana tokens, which could add more selling pressure.

Kan ApeCoin weer 100% stijgen? Miljoenen van WinterMute OTC ontvangen

ApeCoin had een fantastisch weekend, de koersstijging bereikte net zo’n euforisch hoogtepunt als de hoofden van menig ADE-ganger. De koers steeg zelfs meer dan 100%...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo