Hoe staat het eigenlijk met de IPO van Ripple? Wanneer gaan ze de beurs op?

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, gaf tijdens de Ripple Swell-conferentie een inkijkje in de toekomst van zijn bedrijf en van XRP. Ook sprak hij over de uitdagingen die Ripple tegenkomt met de Amerikaanse toezichthouder SEC en de opkomst van crypto-ETF’s.

IPO? Nog even niet.

Hoewel veel mensen speculeren over een mogelijke beursgang van Ripple, is dit volgens Garlinghouse voorlopig niet aan de orde. Ripple staat er financieel goed voor en ziet een beursgang nu niet als prioriteit.

Ook de aanhoudende juridische strijd met de SEC is een belangrijke reden om nog even te wachten. Dat betekent niet dat een IPO definitief van tafel is, maar voor nu is het geen focus.

Banner Ripple 1

Garlinghouse was openhartig over de moeizame relatie met de Amerikaanse toezichthouder SEC. Hij noemde hun aanpak rondom XRP “buiten de wet” en uitte zijn frustratie dat, ondanks een eerdere gunstige uitspraak, de SEC toch blijft proberen om XRP als een effect te zien.

Toch blijft hij optimistisch. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd voordat SEC-voorzitter Gary Gensler zijn positie verlaat, wat mogelijk voor meer duidelijkheid in de cryptowereld kan zorgen.

XRP ETF’s op komst?

Garlinghouse voorspelde dat het niet lang meer zal duren voordat we ETF’s (beleggingsfondsen die op de beurs verhandeld worden) voor XRP en andere cryptovaluta zoals Ethereum en Solana gaan zien. Hij wees op recente ontwikkelingen, waaronder een nieuw ETF-voorstel van Grayscale, als teken dat er steeds meer vraag is naar dit soort producten.

“Toen de Bitcoin ETF begin dit jaar uitkwam, zei ik al dat het een kwestie van tijd is voordat je ook ETH, Solana en XRP ETF’s zult zien,” aldus Garlinghouse.

Garlinghouse kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Hij verwacht dat de huidige regelgeving, die nu nog een rem zet op de cryptomarkt, zal versoepelen. Hierdoor kan meer kapitaal de markt in stromen, wat op lange termijn de prijzen zal opstuwen.

Ook benadrukte hij de toenemende interesse van grote spelers, zoals Blackrock, en het potentieel van blockchaintechnologie om voor meer adoptie te zorgen.

All Dutch and English crypto news!

EthOS launches hardware device for Ethereum on-chain dApp interactions

ethOS launches dGEN1, a device for Ethereum on-chain dApp interactions. dGEN1 runs on LineageOS with a Nimbus client, eliminating third-party RPCs. Preorders open at 0.2 ETH via...

Is Tor still safe after Germany’s ‘timing attack?’ Answer: It’s complicated…

German authorities used a timing attack to reveal a darknet admin’s identity, but Tor claims that the suspected attack vector is outdated.

DBS Bank rolls out ‘Token Services’ for blockchain-based banking

DBS Bank has launched “Token Services” to enhance blockchain solutions for clients. Key offerings of the ‘DBS Token Services’ include Treasury Tokens, Conditional Payments, and Programmable...

Polymarket whale raises Trump odds, sparking manipulation concerns

Assessing potential manipulation in prediction markets is becoming increasingly important, with less than three weeks until the US presidential election.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo