Bitcoin’s omgekeerde relatie met de Amerikaanse dollar staat onder druk

Bitcoin en de Amerikaanse dollar kenden door de jaren heen een negatieve correlatie. Dat wil zeggen: ze bewogen doorgaans in een tegenovergestelde richting van elkaar. Stijgt de dollar? Dan daalt Bitcoin vaak, en andersom.

Nu lijkt er in aanloop naar de verkiezingen een andere dynamiek te ontstaan.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De optiemarkt geeft interessante signalen

Volgens signalen uit de optiemarkt kan de historische correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar dus tijdelijk omkeren.

De optiehandel op de Chicago Mercantile Exchange (CME), een populaire plek voor institutionele beleggers, laat zien dat beleggers momenteel meer betalen voor call-opties dan voor put-opties.

Meer vraag naar call-opties zorgt voor hogere premium op CME. Bron: CME, QuickStrike

Een call-optie is een weddenschap dat de prijs van Bitcoin gaat stijgen, terwijl een put-optie juist bescherming biedt tegen dalingen.

Op dit moment geven de cijfers aan dat beleggers verwachten dat Bitcoin de komende weken zal stijgen in aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen, die voor 5 november op de kalender staan.

Tegelijkertijd laten de opties voor euro-dollar (EUR/USD) zien dat beleggers een sterke dollar verwachten, wat normaal gesproken negatief is voor Bitcoin. De dollarindex blijft stabiel en presteerde zelfs sterk, maar Bitcoin negeerde dat de afgelopen weken.

Kortom: hoewel de sterke dollar vaak slecht nieuws is voor Bitcoin, lijken beleggers toch optimistisch over de toekomst van de digitale munt richting de verkiezingen.

Knallende naar het einde van het jaar?

Zo is het goed mogelijk dat we met Bitcoin knallend richting het einde van het jaar gaan en het vierde kwartaal van 2024 inderdaad zo bullish is als we vooraf hadden gehoopt.

Dat heeft Bitcoin ook wel nodig, want na de consolidatieperiode van zeven maanden na de all-time high in maart, begonnen steeds meer beleggers het vertrouwen te verliezen in de digitale munt.

Nu lijkt eindelijk het zonnetje weer een beetje te gaan schijnen voor Bitcoin en daar hebben wij natuurlijk helemaal geen moeite mee.

All Dutch and English crypto news!

Dogecoin (DOGE) price up as meme coins rise

Dogecoin price spiked double-digits in 24 hours to hit its highest level in close to three months. DOGE price broke above $0.13, above levels seen in...

DBS rolls out blockchain-based banking for institutions

DBS Bank has launched its “DBS Token Services” for real-time blockchain payment settlements, using smart contracts for enhanced security and transparency.

EigenLayer X account compromised, shares malicious airdrop link

Users should not click on any airdrop links shared in EigenLayer’s recent post, warned onchain detective ZachXBT.

Dogecoin price spiked double-digits in 24 hours to hit its highest level in close to three months. DOGE price broke above $0.13, above levels seen in...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo