Trump krijgt 75% van crypto winst, maar draagt geen enkele verantwoordelijkheid

Het nieuwste cryptoproject van Donald Trump, World Liberty Financial (WLF), heeft een 13-pagina tellend document uitgebracht. In deze zogenaamde goldpaper wordt de missie, verdeling van tokens en verdienmodel uitgelegd.

Wat vooral opvalt? Trump en zijn nakomelingen krijgen maar liefst 75% van de netto-opbrengst van het platform.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Wat is World Liberty Financial?

WLF, het project dat Trump al maanden promoot, presenteerde zijn eigen cryptomunt: de WLFI-token. De lancering van de token had grootse plannen, met als doel om 300 miljoen dollar op te halen. Tot nu toe is er echter slechts 12,9 miljoen dollar aan tokens verkocht volgens de officiële website van het project.

Het World Liberty Gold Paper geeft aan dat de Trump-familie in totaal 22,5 miljard WLFI-tokens krijgt toegewezen, momenteel goed voor zo’n 337,5 miljoen dollar. Deze verdeling gebeurt op basis van een tokenprijs van 1,5 cent per stuk.

Echte Bitcoiners herkennen dit als iets wat shitcoins vaker hebben uitgehaald, een pre-mine puur en alleen om de founders te verrijken. Ripple en zijn foudner Brad Garlinghouse zijn voor minder aangeklaagd door de SEC.

Wel de lusten, niet de lasten

De Trump-familie bekleedt een bijzondere rol in dit cryptoproject. Zij krijgen niet alleen 75% van de inkomsten, maar dragen ook geen enkele verantwoordelijkheid voor het beheer of de dagelijkse gang van zaken bij WLF. Ze hebben geen formele rol als werknemers, bestuurders of managers van het platform.

Dat betekent dat Trump en zijn familie wel profiteren van de inkomsten, maar geen enkele aansprakelijkheid hebben voor wat er gebeurt binnen het bedrijf.

Volgens het document zijn Trump en zijn familie wel nauw betrokken als “Web3-ambassadeurs” en wordt Donald zelf bestempeld als de “belangrijkste voorstander van crypto”.

Het verdienmodel van WLF

WLF profileert zich als een soort crypto-bank waar gebruikers kunnen lenen, investeren en handelen in digitale munten. In het Gold Paper staat dat alle inkomsten van WLF afkomstig zijn uit verschillende bronnen, zoals platformkosten, de verkoop van tokens en advertenties.

Nadat de bedrijfskosten zijn afgetrokken, gaat drie kwart van de opbrengst naar DT Marks DEFI LLC, een bedrijf gelinkt aan de Trump-familie.

Een ander opvallend detail is dat 25% van de inkomsten naar Axiom Management Group gaat, een bedrijf van de mede-oprichters van WLF: Chase Herro en Zachary Folkman. Zij hebben in het verleden gewerkt aan andere cryptoprojecten zoals Dough Finance.

Of Donald Trump de presidentsverkiezingen van Kamala Harris weet te winnen, dat kunnen we niet voorspellen. Wat we wel weten, is dat Trump een nieuw verdienmodel heeft gevonden.

All Dutch and English crypto news!

Worldcoin wordt World Chain en wil 1 miljard gebruikers aan zich binden

Worldcoin, het project dat bekendstaat om zijn digitale identiteitssysteem en cryptomunt WLD, gaat voortaan door het leven als World Network. Dit is meer dan een...

SEC’s Ripple appeal doesn’t challenge XRP non-security status

Ripple’s chief legal officer, Stuart Alderoty, emphasized that the SEC’s Form C doesn’t appeal the ruling that XRP is not a security.

UAE to introduce legal framework for DAOs

UAE lawyer Irina Heaver told Cointelegraph that the framework would allow even smaller DAOs to operate legally. 

Worldcoin rebrands, launches World Chain mainnet

Worldcoin has rebranded to ‘World’ and introduced several new features to enhance its World ID. The project also announced the mainnet launch of its blockchain World...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo