Koers analyse: maakt Bitcoin weer een daling richting 63.000 dollar?

Bitcoin heeft geen slechte dagen achter de rug. De munt steeg maar liefst 15% in 7 dagen, en dat is niet niks. Gaat BTC nu een correctie krijgen? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De prijslevels van BTC

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Op die manier krijgen we een goed beeld van de belangrijkste prijslevels en van de algehele trend. Deze zijn hieronder weergegeven als rode zones en een groene lijn.

De rode zones vinden hun oorsprong in prijspunten die al vaker van belang waren voor de koers. Bijna elke keer als de munt bij deze koers aankomt, verandert de koers van richting. En het enkele geval dat de munt hier doorheen breekt, zien we vaak extra impuls in de richting van het momentum.

Het is daarom goed om deze plekken helder te hebben in de grafiek, mocht de koers hier ooit terugkomen. In dat geval zullen deze zones dus waarschijnlijk ondersteuning geven. Maar hopelijk laat dit nog lang op zich wachten. Bitcoin zit namelijk in een opwaartse trend.

Zoals je kan zien aan de groene boogjes in de grafiek hierboven, beweegt de munt met steeds hogere hoogtes en steeds hogere laagtes. Dit is altijd zeer positief voor de rest van het koersverloop, want als deze laagtepunten niet gebroken worden, is het te verwachten dat Bitcoin verder omhoog gaat.

Wat kunnen we verwachten?

Om dat beter te analyseren, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van BTC. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we een gedetailleerder beeld krijgen van de koers. Ook zien we hier beter hoe de munt reageert op het rode prijslevel.

Door de opwaartse trend verwachten we dat Bitcoin het de komende tijd niet slecht zal doen. Er lijkt ook weinig weerstand tot de groene lijn van 70.000 dollar, die zijn oorsprong vindt in een vorig hoogtepunt. Het is dus niet gek als BTC hier heengaat. Maar eenmaal daar aangekomen, kan de munt daar wel wat weerstand ervaren.

Tot die tijd is het de vraag of Bitcoin meteen naar deze 70.000 dollar gaat, of eerst een kleine pullback krijgt. Door de rode candles die nu gemaakt worden, kan het zijn dat BTC eerst een hoger laagtepunt maakt voordat hij verder omhoog gaat. Dit kan gebeuren bij het laatste groene boogje rond 63.000 dollar. Blijf de koers en deze prijslevels daarom goed in de gaten houden.

All Dutch and English crypto news!

Worldcoin rebrands as ‘World,’ unveils next generation Orb

The blockchain identity verification company also announced new verification methods.

Solv launches Bitcoin staking token on Solana

Bitcoin’s emerging layer-2 and DeFi ecosystems are sparking competition for BTC liquidity on other chains.  

FBI arrests Alabama man in connection with fake SEC Bitcoin ETF post

Eric Council Jr. has been charged with conspiracy to commit aggravated identity theft and access device fraud In January, the SEC’s X account was hacked with...

The ‘memecoin supercycle’ theory is converting crypto unbelievers

The memecoin supercycle theory has spread quickly, convincing many of the potential for big profits.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo