Bitcoin stijgt 3,4% en dat zien we terug in de prestaties van ETF’s

Het weekend begint goed voor Bitcoin, de koers is 3,43% gestegen naar 57.335 euro. Dat betekent dat de waarde met bijna 2000 euro is toegenomen. Maar het is niet alleen de Bitcoin die in de lift zit.

Bitcoin zorgt voor stijgingen

Ook ETF’s laten flinke bewegingen zien. Vooral in de Verenigde Staten zagen we een grote toestroom van geld in Bitcoin ETF’s.

Een ETF is eigenlijk een beleggingsproduct dat je kunt zien als een mandje van investeringen. In dit geval volgen Bitcoin ETF’s de koers van Bitcoin. Als de waarde van Bitcoin stijgt of daalt, zie je dat terug in de ETF’s. Dat maakt het voor vooral institutionele beleggers makkelijker om zonder al te veel gedoe in Bitcoin te investeren.

Grote instroom in Amerikaanse Bitcoin ETF’s

Gisteren stroomde er maar liefst 253,6 miljoen dollar aan nieuw geld naar Amerikaanse Bitcoin ETF’s. Dat is opvallend, want de dagen ervoor zagen we juist dat er geld uit deze ETF’s verdween. Maar nu lijkt de interesse weer terug.

Fidelity kreeg het meeste binnen: zo’n 117,1 miljoen dollar. De ARK 21Shares Bitcoin ETF volgde met 97,6 miljoen dollar. Ook Bitwise deed het goed met een instroom van 38,8 miljoen USD. Dit is de grootste instroom die Bitwise in 11 dagen heeft gezien.

Banner Bitcoin 1

Opvallend was dat BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), een van de grootste Bitcoin ETF’s, op 11 oktober geen instroom zag. Ook andere ETF’s zoals die van Franklin Templeton, Valkyrie en WisdomTree noteerden geen verandering. Daarentegen verloor de Grayscale Bitcoin Trust zelfs 22,1 miljoen dollar.

Wat betekent dit voor de koers van Bitcoin?

Als er veel geld naar Bitcoin ETF’s stroomt, kan dat een positief effect hebben op de prijs van Bitcoin. Waarom? Omdat die ETF’s weer Bitcoin moeten kopen om hun mandjes te vullen. En meer vraag naar Bitcoin betekent vaak een stijging van de koers.

De stijging van 3,4% in de afgelopen 24 uur is daar mogelijk al een voorbeeld van.

All Dutch and English crypto news!

Scroll lists on Binance, sparking debate over centralization concerns

Scroll’s Binance listing has sparked community debate, with critics raising concerns about centralization, while Scroll’s co-founder has highlighted global growth strategies.

Crypto van de dag: Worldcoin stijgt 16% dankzij deze twee ontwikkelingen

Worldcoin is vandaag 16% gestegen en dat werd tijd. Maandenlang was het een en al misère, maar dankzij twee ontwikkelingen lijkt de weg naar boven...

Analyse: kan Ethereum binnenkort naar een koers van 2.900 dollar?

Ethereum heeft een aantal beweeglijke weken achter de rug. De munt ging heen en weer tussen prijzen van 2.200 dollar en 2.700 dollar, en wordt...

Bitcoin ETFs end three-day skid with $254M inflow

The $254 million inflow day was the third-largest ever on days when BlackRock’s IBIT failed to contribute.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo