Analyse: kan Ethereum binnenkort naar een koers van 2.900 dollar?

Ethereum heeft een aantal beweeglijke weken achter de rug. De munt ging heen en weer tussen prijzen van 2.200 dollar en 2.700 dollar, en wordt nu verhandeld voor ongeveer 2.400 dollar. Wat kunnen we verwachten? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ethereum 1

De sterkste prijslevels

Om dit te analyseren, gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek van Ethereum. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we genoeg kunnen zien van de koers. Op die manier kunnen we de belangrijkste prijslevels eruit filteren die van invloed zijn op Ethereum.

Die levels zijn hierboven weergegeven als blauwe zone, grijze zone en een groene lijn. Dit zijn allemaal plekken waar Bitcoin in het verleden prijsveranderingen heeft gekend. Het is daardoor aannemelijk dat – als de munt ooit terugkomt – dat BTC hier ondersteuning kan vinden of weerstand zal ervaren.

Op dit moment wordt de munt verhandeld voor een koers van 2.400 dollar, waarmee de koers dus binnen deze twee zone’s beweegt. Daarnaast zien we ook nog een groene lijn (waar de koers net onder zit). Dat wordt waarschijnlijk het eerste level dat BTC zal bereiken. Deze lijn is niet groot als de twee zones, maar heeft wel een duidelijk effect op de koers.

Zoals je kan zien heeft ETH hier ook al weerstand en ondersteuning gehad. En gezien de steeds hoger wordende laagtepunten (aangegeven met de groene boogjes) lijkt het een kwestie van tijd voordat deze koers van 2.400 dollar weer bereikt is.

Kan ETH naar 2.900 dollar?

Om dit beter te zien gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek van ETH. Hieronder staat elke candle niet voor 24, maar voor 4 uur. Op die manier kunnen we dezelfde levels zien, maar dan een beetje ingezoomd. Zo worden ook de reacties op deze prijslevels duidelijker. Het eerstvolgende level lijkt de 2.400 dollar te worden, maar daarna kan de munt misschien wel door richting 2.900 dollar.

De munt is daar namelijk nog steeds niet terug geweest sinds het door deze koers is gezakt. Het zal daardoor niet gek zijn als ETH ooit nog bij deze prijzen terechtkomt. Vooral gezien de steeds hogere laagtes, die er toch een beetje op wijzen dat kopers steeds hoger inkopen.

Dit laatste is een positief signaal aangezien het meestal zorgt meestal voor dat de prijs verder omhoog gaat. Vervolgens is het afwachten totdat de sterkste prijslevels heroverd worden. En mocht dat gebeuren, dan kan Ethereum een hele mooie tijd tegemoet gaan. Het belangrijkste is dat de munt geen lagere laagtes begint te maken, dus blijf de trend en deze prijslevels daarom goed in de gaten houden.

All Dutch and English crypto news!

Scroll lists on Binance, sparking debate over centralization concerns

Scroll’s Binance listing has sparked community debate, with critics raising concerns about centralization, while Scroll’s co-founder has highlighted global growth strategies.

Crypto van de dag: Worldcoin stijgt 16% dankzij deze twee ontwikkelingen

Worldcoin is vandaag 16% gestegen en dat werd tijd. Maandenlang was het een en al misère, maar dankzij twee ontwikkelingen lijkt de weg naar boven...

Bitcoin stijgt 3,4% en dat zien we terug in de prestaties van ETF’s

Het weekend begint goed voor Bitcoin, de koers is 3,43% gestegen naar 57.335 euro. Dat betekent dat de waarde met bijna 2000 euro is toegenomen....

Bitcoin ETFs end three-day skid with $254M inflow

The $254 million inflow day was the third-largest ever on days when BlackRock’s IBIT failed to contribute.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo