Trump of Harris, het maakt niet uit wie er wint want ‘Bitcoin wordt 100.000 dollar’

De Amerikaanse presidentsverkiezingen komen eraan, maar als het om Bitcoin gaat, maakt het eigenlijk niet uit wie er wint.

Volgens Dan Tapiero, oprichter van investeringsfonds 10T Holdings, blijft de koers van Bitcoin toch wel omhoog schieten, ongeacht of Donald Trump of Kamala Harris de nieuwe president wordt. Hij voorspelt zelfs dat de koers van Bitcoin binnenkort de magische grens van 100.000 dollar zal bereiken.

Volgens hem is Bitcoin een soort graadmeter voor de hele cryptomarkt, en als Bitcoin stijgt, zullen andere digitale valuta’s volgen.

Banner Bitcoin 1

Crypto in de strijd om het Witte Huis

De Amerikaanse verkiezingen van november gaan tussen de Republikeinse kandidaat Donald Trump en de Democratische Kamala Harris. Trump heeft duidelijk uitgesproken dat hij van Amerika de “crypto-hoofdstad van de wereld” wil maken.

Harris daarentegen heeft zich nog niet echt in de cryptodiscussie gemengd, maar heeft recent wel aangegeven dat blockchaintechnologie belangrijk is voor de toekomst van Amerika.

Een groot punt van discussie in de crypto-industrie is de harde aanpak van de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC, onder leiding van Gary Gensler. Veel mensen in de cryptowereld zien de Democraten, die nu de macht hebben, als “anti-crypto” vanwege de strenge regels. Trump heeft al beloofd om Gensler te ontslaan als hij wint.

Bitcoin blijft sterk, ongeacht wie wint

Toch, wie er ook wint, de prijs van Bitcoin zal stijgen. CK Zheng, van investeringsfirma ZX Squared Capital, zegt dat het gebrek aan focus op het steeds groter wordende Amerikaanse staatsschuld door beide partijen gunstig is voor Bitcoin. De wereldwijde economische onzekerheid en inflatie zorgen er juist voor dat mensen meer vertrouwen zoeken in alternatieve investeringen zoals Bitcoin.

Het gebruik van blockchaintechnologie blijft wereldwijd toenemen, met miljarden dollars die via ETF’s worden geïnvesteerd in Bitcoin en Ethereum.

Volgens Tapiero is deze verschuiving zelfs belangrijker dan wie de Amerikaanse verkiezingen wint. “Deze beweging is groter dan één verkiezing. Het is een wereldwijde trend die niet te stoppen is.”

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin Amsterdam: Flawed research drives harmful Bitcoin policies

Speakers at the Bitcoin Amsterdam 2024 conference exposed how flawed academic studies on Bitcoin fuel misinformation, affect media coverage and lead to misguided policies.

Solana is de topfavoriet als het gaat om DeFi, dit is waarom

Solana, dat bekend staat om zijn innovatieve ‘proof-of-history’ consensusmechanisme en groeiende DeFi-ecosysteem, staat opnieuw in de schijnwerpers. Met een maandelijkse stijging van 10% richt Solana...

BTC price gains ‘on horizon’ as Bitcoin whales buy 1.5M BTC — Analysis

Bitcoin’s largest whales are in clear accumulation mode while speculators stage knee-jerk sell-offs at a loss.

Stripe’s new stablecoin option gains traction in 70 countries on day 1

Stripe reintroduces USDC payments, marking a significant moment for crypto adoption as stablecoin transactions see global demand.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo