Bitcoin kan voor veel winst zorgen, maar risico blijft hoog zegt Goldman Sachs

Bitcoin doet het goed dit jaar, maar als je kijkt naar de risico’s, valt de winst toch tegen. Dat zegt de bekende Amerikaanse bank Goldman Sachs.

Goud is stabieler dan Bitcoin

Analisten van deze bank hebben gekeken naar hoeveel winst Bitcoin oplevert in verhouding tot de schommelingen in de koers, oftewel de volatiliteit. En die verhouding is niet heel gunstig: minder dan 10%.

Banner Bitcoin 1

Ter vergelijking: goud heeft een verhouding van bijna 20%, wat betekent dat goud veel stabieler is dan Bitcoin en toch een goede winst oplevert.

Bitcoin kan veel opleveren, maar groot verlies op risico

Wat betekent dit? Simpel gezegd: Bitcoin kan hoge winsten opleveren, maar het risico dat je veel geld verliest is ook groot. Dit past bij wat critici van crypto al langer zeggen: Bitcoin is te onvoorspelbaar om als veilige haven te dienen, zoals goud dat wel doet.

Goldman Sachs keek ook naar andere beleggingen en zag dat alleen Ethereum, de Japanse beursindex TOPIX, en de energie-index van S&P slechter scoorden dan Bitcoin als het gaat om de verhouding tussen risico en winst. Dit bevestigt het beeld dat Bitcoin vooral iets is voor beleggers die wel van een gokje houden.

All Dutch and English crypto news!

Taiwan to trial crypto custody services through local banks in 2025

Taiwan’s Financial Supervisory Commission reportedly plans to start collecting applications from institutions interested in trialing Bitcoin custody services in the first quarter of 2025.

Peter Todd denies he’s Satoshi Nakamoto after HBO documentary

Film director, Cullen Hoback, points to Peter Todd as Bitcoin’s inventor Hoback relies on a 2010 web forum post in which Todd responded to one of...

Welke plannen heeft Europa met blockchain en crypto?

Blockchain en crypto zijn al een tijdje onderwerp van gesprek, maar wat wil Europa nu eigenlijk met deze technologieën? Tijdens een symposium over de toekomst...

BTC price retests $62K as Bitcoin preps ‘very high impact’ month end

BTC price action is no longer getting US Bitcoin traders excited as the Coinbase Premium Index hits its lowest levels in over two months.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo