Analyse: Solana koers stijgt voorbij 150 dollar, hoe verder?

Solana is gisteren weer boven een prijs van 150 dollar uitgekomen. Vervolgens is de munt een beetje gedaald, maar hij lijkt verder omhoog te willen. Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat SOL ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we genoeg kunnen zien om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Op dit moment gebeurt er veel op de SOL grafiek, maar we beginnen met de rode zone zone.

Dit is een zone die rond een koers ligt van 125 dollar. Bijna elke keer als SOL deze prijs bereikt, verandert de munt van richting. Het is daarom goed om te weten dat dit level vaak voor ondersteuning zorgt, mocht Solana hier ooit nog eens terugkomen.

Daarnaast zien we ook een blauwe pijl met een mooi percentage ernaast. Het is namelijk drie keer gebeurd dat SOL van 125 dollar naar 188 dollar beweegt. Dit markeert een stijging van maar liefst 57%, en het lijkt alsof hij deze stunt nu nog eens uit gaat halen. SOL is al onderweg naar deze rode lijn, maar daarvoor moet hij wel eerst boven de groene zone uitkomen.

Dat is namelijk een prijslevel die de afgelopen weken voor weerstand zorgt, en waardoor hij kan daardoor net niet dat laatste beetje omhoog (naar 188 dollar). Als deze zone breekt, dan kunnen we ons waarschijnlijk wel klaarmaken voor deze laatste stijging.

Binnenkort weer naar 162 dollar?

Om dit beter te zien, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we de koers in iets meer detail kunnen zien. Zo zien we bijvoorbeeld beter hoe de SOL wordt afgewezen bij de groene zone, maar dat de munt daarna wel steeds hogere laagtes maakt. Dit is ook aangegeven met de groene boogjes in de eerste grafiek.

SOL beweegt op dit moment dus nog steeds omhoog, maar krijgt elke keer te maken met verkopers rond 162 dollar. Door die hogere laagtepunten kunnen we wel zien dat kopers steeds hoger inkopen, waardoor het maar een kwestie van tijd lijkt totdat de groene zone breekt.

Pas als de munt weer onder een vorig laagtepunt komt – wat nu rond de 133 dollar ligt – is het echt oppassen geblazen. In dat geval breekt de opwaartse trend, maar tot die tijd kunnen we redelijk uitgaan van een nieuwe poging om bij 162 dollar te komen op de korte termijn. Het is daarom goed om de trend in combinatie met deze prijslevels goed in de gaten te houden.

All Dutch and English crypto news!

Why are memecoins up today?

Memecoins are up today and have strongly outperformed the entire crypto market over the last month.

Brazil to review Elon Musk’s X ban after $5M fine payment

Social media platform X could soon be restored in Brazil after paying fines, appointing a new legal representative and blocking certain user accounts at the...

Ethereum price lags Bitcoin and altcoins, but is a rally to $2.6K possible?

A drop in Ethereum network activity and investors' concerns about the global economy continue to weigh on ETH price.

Ex-FTX exec ‘not worried’ about reporting to prison on Oct. 11

Ryan Salame pleaded guilty to conspiracy to make unlawful political contributions and defraud the Federal Election Commission after FTX’s collapse.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo