XRP koers verliest 13% in 7 dagen door SEC rechtszaak, maar analisten zien nog kansen

XRP, de munt waar het bekende bedrijf Ripple bij betrokken is, heeft het zwaar. In oktober 2024 is de waarde met 16% gedaald. Dit lijkt te komen door problemen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De SEC is namelijk opnieuw in beroep gegaan in een rechtszaak tegen Ripple. Zijn de zorgen terecht, of is dit een tijdelijk fenomeen?

Banner Ripple 1

Whales in beweging

Ondanks de problemen, zien sommige analisten nog hoop. Er zijn grote bewegingen van XRP gezien, wat ‘whale-activity’ wordt genoemd. In 24 uur tijd is er voor 153 miljoen XRP verplaatst. Veel hiervan ging richting cryptobeurzen. Dit kan betekenen dat grote beleggers zich klaarmaken voor veranderingen in de prijs.

Wat zeggen de experts?

Jack The Rippler, een bekende crypto-analist, ziet een patroon in de prijsontwikkeling van XRP. Hij denkt dat de prijs misschien weer omhoog kan gaan. In het verleden leidde een vergelijkbaar patroon tot een sterke stijging van de prijs.

De rechtszaak blijft belangrijk

De uitkomst van de rechtszaak met de SEC blijft cruciaal voor XRP. Als de SEC gelijk krijgt en XRP als een effect wordt gezien, kan de prijs flink dalen. Sommige analisten denken zelfs dat de prijs dan naar $0,11 zou kunnen zakken.

Huidige situatie

Op dit moment is de prijs van XRP €0,48. De komende tijd zal spannend worden voor beleggers in XRP. Ze houden de rechtszaak en de bewegingen van grote beleggers goed in de gaten.

All Dutch and English crypto news!

US DOJ, SEC back suit against Nvidia, EU drafting AI ‘Code of Practice’ — Law Decoded

Nvidia faces renewed scrutiny over alleged misrepresentation in crypto mining-related sales, with the US DOJ and SEC backing the case.

Tether user base hits 350M in 2024 following 24% surge

The news comes amid the company’s 10-year anniversary celebration.

Price analysis 10/7: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, DOGE, TON, ADA

Bitcoin price opened the week with a bang as altcoins and stocks turned green, but $65,000 to $66,500 remains a tall hurdle for BTC to...

Sen. Elizabeth Warren will debate lawyer John Deaton twice in October

Many crypto proponents suggested the race could be a referendum on digital asset policy in the US Senate, with polls showing Warren leading by at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo