Koers analyse: is Bitcoin weer onderweg naar 70.000 dollar?

Bitcoin heeft weer een aantal goede dagen achter de rug. Waar de munt vorige week nog verhandeld werd voor 60.000 dollar, staat de teller nu weer op 62.900 dollar. Hiermee lijkt BTC zich klaar te stomen voor een verdere beweging omhoog. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Hoe staat BTC ervoor?

We beginnen deze analyse zoals gewoonlijk met de dagelijkse grafiek. Dit is belangrijk om de sterkste prijslevels eruit te halen, hieronder weergegeven zijn als rode zones. Bijna elke keer als BTC bij deze niveaus aankomt, heeft dat invloed op de prijs.

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor ongeveer 62.900 dollar, waarmee de koers weer boven alle rode levels beweegt. Dit is zeer positief, aangezien een de munt ondersteuning kan vinden bij deze zones, mocht de prijs weer terugvallen.

Dit was vorige week nog anders. De munt daalde toen tot een koers van 60.000 dollar, waardoor de prijs juist tussen de twee bovenste zones terecht kwam. Dit zorgde voor een beetje onzekerheid, vooral omdat de munt daardoor nog wat verder kon zakken, maar inmiddels kunnen we weer wat positiever naar Bitcoin kijken.

Dit heeft onder andere te maken met het heroveren van het bovenste prijslevel, maar ook met het breken van de neerwaartse trend. Bitcoin bewoog namelijk voor langere tijd met steeds lagere laagtes en steeds lagere hoogtes langzaam naar beneden. Maar aan het eind van de vorige maand brak BTC dit patroon.

Neerwaartse trend gebroken

Hierdoor heeft hij weer een hoger hoogtepunt gemaakt, en zoals ik ook in de vorige analyse vertelde, wordt dat wordt meestal opgevolgd door een hoger laagtepunt. Bitcoin lijkt zich nu perfect aan deze omschrijving te houden (aangegeven met de groene boogjes). Dit, in combinatie met het heroveren van het bovenste level, is zeer positief voor de rest van het koersverloop.

Om nog even in te zoomen, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, zodat we beter kunnen zien hoe Bitcoin zich de afgelopen dagen gedroeg. Op dit moment valt de munt weer terug op het bovenste prijslevel, maar zoals ik hierboven benoemde, kan BTC hier wel ondersteuning vinden om verder omhoog te gaan.

Als deze beweging omhoog zich doorzet – en dus niet onder 62.000 dollar terecht komt – kan de munt binnenkort weer voorbij zijn vorige hoogtepunt. Die ligt op dit moment rond de koers van 66.500 dollar, en als BTC daar langs komt, lijkt er weinig weerstand meer tot een koers van 70.000 dollar. Dit is in de eerste grafiek aangegeven met de groene lijn.

Dat is de volgende hoogte die Bitcoin moet passeren om zijn opwaartse trend te behouden. Tijd zal uitwijzen of de bovenste rode zone zich sterk zal houden, maar dat lijkt waarschijnlijker dan een negatief scenario. Houdt de prijslevels en de koers daarom goed in de gaten.

All Dutch and English crypto news!

National Bank of Bahrain launches a Bitcoin investment fund

The National Bank of Bahrain launches the GCC’s first Bitcoin investment fund. The fund offers accredited investors exposure to Bitcoin as a capital-protecting option. Bahrain ranks fifth...

Polymarket prediction data shows Trump taking the lead over Harris

Polymarket shows Trump leading the race; however, other betting trackers show Harris still in the lead The Republicans have seen 102,000 new registered voters compared to...

XRP koers verliest 13% in 7 dagen door SEC rechtszaak, maar analisten zien nog kansen

XRP, de munt waar het bekende bedrijf Ripple bij betrokken is, heeft het zwaar. In oktober 2024 is de waarde met 16% gedaald. Dit lijkt...

Crypto adoption on track to hit 8% by 2025: Report

Institutional interest and economic uncertainty are driving forces behind the accelerated global adoption of cryptocurrencies, according to a report from MatrixPort.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo