Ethereum komt met een nieuw verbetervoorstel voor snellere blokken met EIP-7781

Een nieuw voorstel voor Ethereum, bekend als EIP-7781, zou de efficiëntie van het netwerk een flink stuk kunnen verbeteren. Het plan, ingediend door onderzoeker Ben Adams, gaat over hoe snel Ethereum nieuwe informatie verwerkt. Nu doet Ethereum dat elke 12 seconden. Het plan is om dit te versnellen naar elke 8 seconden.

Banner Ethereum 1

Wat is slot time?

‘Slot time’ verwijst naar de tijd tussen het voorstellen van nieuwe blokken op het Ethereum-netwerk. Door deze interval te verkorten, zou het netwerk sneller nieuwe blokken kunnen produceren. Dit is vooral goed nieuws voor bedrijven of organisaties die Ethereum gebruiken om hun eigen diensten nog sneller te maken. Deze diensten noemen we ‘layer-2 oplossingen’ of met nog mooier vakjargon ‘rollups’.

Voordelen van EIP-7781

Het voorstel beoogt de volgende verbeteringen:

  1. Een toename van 33% in transactiedoorvoer
  2. Lagere latentie voor rollups
  3. Verhoogde efficiëntie zonder extra belasting van netwerkbronnen

In tegenstelling tot andere methoden om de netwerkprestaties te verbeteren, zoals het verhogen van de gaslimit per blok of het uitbreiden van de blob-capaciteit, zou deze aanpak de piekbandbreedte niet verhogen. Je kan het een beetje zien als een auto die sneller rijdt zonder meer brandstof te verbruiken.

Huidige status

EIP-7781 bevindt zich momenteel in de fase van voorlopige beoordeling en discussie. Het maakt deel uit van Ethereum’s voortdurende inspanningen om de schaalbaarheid van het netwerk te verbeteren.

Als iedereen het eens is met het plan, kan Ethereum in de toekomst sneller en efficiënter worden. Dit zou goed nieuws zijn voor iedereen die Ethereum gebruikt of ermee werkt.

Of het voorstel impact gaat hebben op de koers van Ethereum is nog niet zeker. De huidige koers van Ethereum staat vandaag op € 2.266,59. In de afgelopen 24 uur is de Ethereum koers met ▲ 2,98% gestegen.

All Dutch and English crypto news!

Koers analyse: is Bitcoin weer onderweg naar 70.000 dollar?

Bitcoin heeft weer een aantal goede dagen achter de rug. Waar de munt vorige week nog verhandeld werd voor 60.000 dollar, staat de teller nu...

Japan’s Metaplanet buys $7M Bitcoin, now holds to $40.5M BTC

Metaplanet boosts Bitcoin holdings to 639.5 BTC as of Oct. 7. The company’s stock price has surged 11%, with a 544% year-to-date gain since May 2024. It...

Crypto investment products see $147M outflows after 3-week inflow streak

The outflows from crypto investment products in the last week followed a series of inflows totaling nearly $2 billion in the previous three weeks.

21.co taps Crypto.com to enhance Bitcoin liquidity for 21BTC

21.co and Crypto.com announced a strategic partnership aimed at bolstering liquidity for the wrapped Bitcoin token 21BTC. The partnership also aims at enhancing accessibility for the...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo